IKT

Ny jagerflykontrakt

BYGGES NÅ: Eurofighter er ifølge EADS et av verdens mest avanserte multi-rolle kampfly, og produseres av Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. Flyet er i full produksjon i Europa. I første omgang skal det produseres 620 fly skal bygges. Disse vil utgjøre ryggraden i NATO i flere tiår. Hellas og Østerrike har allerede valgt Eurofighter til sine flyvåpen. Stortinget skal i 2006 beslutte om nytt norsk kampfly.
BYGGES NÅ: Eurofighter er ifølge EADS et av verdens mest avanserte multi-rolle kampfly, og produseres av Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. Flyet er i full produksjon i Europa. I første omgang skal det produseres 620 fly skal bygges. Disse vil utgjøre ryggraden i NATO i flere tiår. Hellas og Østerrike har allerede valgt Eurofighter til sine flyvåpen. Stortinget skal i 2006 beslutte om nytt norsk kampfly. Bilde: EUROFIGHTER
Stein Bekkevold
14. juni 2005 - 10:50


EPMT skal sammen med flyprodusenten EADS i München levere løsninger for kvalitetssikring og langtidsarkivering av 3D designdata.

Kontrakten går frem til 2007 og utgjør et stort potensial for å få levere det egenutviklede dataprogrammet Express Data Manager til andre selskap i fly-, romfarts- og forsvarsindustrien.

Innfrir krav

Med denne kontrakten har Eurofighter oppfylt hele den avtalen mellom Eurofighter og Forsvarsdepartement som ble inngått i januar 2004.

– Vi gleder oss over å ha inngått nok en kontrakt med Eurofighter, sier markedssjef Kjell Bengtsson i EPM Technology.

Avtalen bekrefter at de kan levere tekniske løsninger i verdensklasse. De er spesielt fornøyd med at samarbeidet også gir adgang til andre høyteknologiprosjekter i EADS-konsernet - som for eksempel hos Airbus og Astrium. EPMT er en del av Jotne-gruppen og holder til i Oslo.

På innsiden

Det er snart seks år siden EPMT fikk sin første avtale med Eurofighter-systemet.

Prosjektet sparer ifølge selskapet tid og penger og forebedrer kvaliteten innen håndtering av produkt- og systeminformasjonsdata.

Siden da har samarbeidet bare blitt tettere, og EPMT har fått flere kontrakter.

Selskapet er nå en betrodd samarbeidspartner i Eurofighter, og deltar også med software og kompetanse i utviklingen av Airbus-fly. Den nye kontrakten representerer fase II i dette samarbeidet.



Tilbyr nye kontrakter

I tillegg til de pågående utviklingskontraktene som norske selskaper har med Eurofighter, tilbyr Eurofighter norske selskaper seks nye kontrakter.

Disse vil i stor grad bygge videre på de vellykkede kontraktene som allerede eksisterer. Hvis alle de nye avtalene blir prioritert fra norsk side – og det er det Forsvarsdepartementet som avgjør, vil verdien av industrikontraktene fra Eurofighter være nærmere 300 millioner kroner.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling









Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.