MOBIL

Ny dual core fra Samsung

Galaxy Z er nesten like kraftig som Galaxy SII.

30. juni 2011 - 17:05
Vis mer

Vi hadde ikke hørt om Samsung Galaxy Z før det i dag dukket opp både bilder og spesifikasjoner på de svenske nettsidene til operatøren 3.

Heller ikke Samsung selv har lagt ut noe informasjon om telefonen, så her er det åpenbart snakk om en veldig eksklusiv avtale med operatøren, som selger telefonen for 4000 svenske kroner (tilsvarer ca 3400 norske) uten abonnement, eller 0 kroner med abonnement.

Prisforskjellen fra storebror SII er altså rundt en tusenlapp om du velger å kjøpe den ulåst.

Dual core

Telefonen har fått doble prosessorkjerner som kjører på en klokkefrekvens på 1 GHz. Dette betyr mest sannsynlig at du finner Nvidias Tegra 2-brikke under panseret, noe som også betyr at du får grafikkbrikken GeForce ULP.

Denne yter (ihvertfall utfra våre ytelsestester) ikke like bra som Samsungs egen Exynos-brikke, men det er likevel mer enn nok kraft til å kjøre alt du finner på Android Market både i dag og i lang tid fremover.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy SII

Ikke samme skjerm som SII

Skjermen har krympet et lite hakk, og er 4,2 tommer. Oppløsningen er på 480 x 800 piksler.

Skjermtypen er SC LCD (Super Clear LCD), noe som er greit nok, men ikke forvent en bildekvalitet i nærheten av det du får med produsentens Super Amoled Plus-skjermer.

Kameraet er også nedgradert, så her får du fem megapikslers stillbilder og videoopptak i 720p.

Den oppgitte batteritiden er svært lovende: Opp til ni timer i 3G-nettet, og 620 timer standby.

Uvisst hvor den lander

3 har enerett på å selge telefonen de to første månedene etter at den kommer i salg, noe som skjer iløpet av de to neste ukene. Om den kommer til Norge etter denne perioden er foreløpig uvisst.

Kilder: Tre via Mobil.se

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.