NETTARKIV

Notiser:

Ole K. Helgesen
21. jan. 2008 - 10:57

Tapte i retten

Agder Energi Produksjon tapte saken i Høyesterett mot grunneier Magne Møllen. Avgjørelsen innebærer at beregningen av verdien av fallrettigheter heretter skal ta utgangspunkt i markedspris og ikke beregnes ut i fra naturhestekrefter slik praksis har vært til nå, skriver Nationen.



Svenskene vil ha atomkraft

Svenskene vil ha mer atomkraft viser en ny meningsmåling. Klimadebatten har snudd den svenske opinionen, og nesten halvparten av alle de spurte vil bygge flere atomkraftverk, ifølge avisen Dagens Nyheter.



Sammen om fjernvarme

Agder Energi Varme og Skagerak Varme går sammen om fjernvarmeutbygging i Sandefjord og Larvik. Den planlagte utbyggingen skal i første omgang levere til sammen nær 100 millioner kilowattimer miljøvennlig fjernvarme, fordelt med om lag halvparten på hver av byene, melder Agder Energi.



Til OED etter mobbebeskyldninger

I november gikk Eli Arnstad av som direktør i Enova etter påstander om at hun som sjef hadde mobbet ansatte. Nå skal hun gi råd til Olje- og energidepartementet (OED) om fornybar energi. I sin rådgiverstilling for Olje- og energidepartementet føler Eli Arnstad hun får brukt sin kunnskap på et saksfelt hun brenner for. Hun har stor tro på at fornybare energikilder vil være en viktig vei ut av klimatrusselen, skriver Adressa.no.



Strenge grasskraft-krav

Miljøverndepartementet setter strengere vilkår i utslippstillatelsen for CO2 fra Statnetts mobile gasskraftverk på Tjeldbergodden enn det som ble anbefalt av Statens forurensingstilsyn (SFT). Kraftverket kan bare tas i bruk hvis det er stor fare for kraftrasjonering og alle andre aktuelle tiltak er prøvd, skriver Miljøverndepartementet i en pressemelding. I tillegg gjelder utslippstillatelsen bare for et og et halvt år fram til 1. juli 2009, og tillater bare at kraftverket drives i maksimalt fem måneder i året, forutsatt en svært anstrengt kraftsituasjon. Dette er en innstramming av utslippstillatelsen i forhold til innstillingen fra SFT, som anbefalte at det skulle gis tillatelse for tre år, og stilte krav om utredning av biodiesel innen utløpet av 2009.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.