NETTARKIV

NOTISER

Mona Sprenger
13. mai 2008 - 11:13

Boligbyggingen fortsetter nedover

BYGG: Det ble satt i gang bygging av 23,2 prosent færre boliger i årets tre første måneder enn i samme periode i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. I årets tre første måneder ble det igangsatt bygging av 6 346 boliger. Det tilsvarer en nedgang på 23,2 prosent fra samme periode i fjor. Igangsatt bruksareal til bolig er redusert med 18,6 prosent.



Stabilt bra for Veidekke

BYGG: Veidekkes resultater for årets første kvartal viser fortsatt høy aktivitet for entreprenørvirksomheten. Veidekkes omsetning i årets første kvartal ble 4 337 millioner kroner, mot 4 155 millioner i samme periode i fjor. Økt aktivitet innen næringsbygg kompenserer for en lavere aktivitet innen boligbygging. I Sverige er det fortsatt god aktivitet, skriver Veidekke i en pressemelding.



Nye forsinkelser for Airbus' "superjumbo"

INDUSTRI: Airbus varsler nye forsinkelser i leveransene av selskapets «superjumbo» A380. Flyselskapenes krav til innredning har også gjort produksjonen vanskeligere enn antatt. Derfor vil bare 12 av de 13 flyene som skulle leveres i år, bli ferdige før årsskiftet, og neste år blir 21 fly ferdigstilt i stedet for 25.



Fortsatt høy produksjon

INDUSTRI: Produksjonsnivået i industri- og bergverk var på rekordnivå i 1. kvartal. Det var høy produksjon i alle store bransjer i industrien med unntak av næringsmiddel. Særlig var det høy produksjon i bedrifter som leverte metallvarer, maskiner og oljeplattformer, melder Norsk Industri.



Stor økning i utslippene

MILJØ: Etter to år med nedgang gikk klimagassutslippene opp nesten 3 prosent i 2007 i forhold til året før. Det har aldri før blitt beregnet høyere utslipp for Norge. Tekniske problemer i forbindelse med oppstarten oppstarten av LNG-anlegget på Melkøya utenfor Hammerfest, får hovedskylden for oppgangen. I tillegg er fortsatt vekst i veitrafikken og økt metallproduksjon med på å drive utslippene oppover. Det viser nye foreløpige utslippstall fra Statistisk sentralbyrå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.