NETTARKIV

Notiser: spesialen 34

Ole K. Helgesen
25. okt. 2006 - 15:35

Milliardordre til Kleven

Kleven Verft i Ulsteinvik skal bygge seks ankerhåndteringsfartøy for Siem Offshore, som i tillegg har opsjon på ytterligere seks fartøy. Kontraktsverdien er 3,2 milliarder kroner, ifølge dn.no. Klevens 300 ansatte ved verftene i Ulsteinvik og Rovde blir involvert i byggingen. Med ansatte fra underleverandører vil totalt 1000 personer være med å bygge de seks skipene.

De seks første fartøyene skal leveres andre kvartal 2009 og første kvartal 2010, mens de seks siste vil bli levert i løpet av 2010, om opsjonen blir benyttet.





Fylkene krever kraft til industrien

I et brev til olje- og energiministeren og nærings- og handelsministeren krever 12 fylker at nasjonal, kraftintensiv industri blir gitt muligheten til å inngå langsiktige og konkurransedyktige kraftavtaler. De 12 fylkene ligger langs kysten fra Østfold til Troms. Det er fylkesordfører i Vest-Agder, Thore Westermoen, som har tatt initiativet til et samlet utspill fra 12 fylkesordføre/fylkesrådledere.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Stor septembereksport

Bedriftene i fastlands-Norge eksporterte for 26,2 milliarder kroner i september, 15 prosent mer enn samme måned i fjor. Industrieksporten hittil i år er 20 prosent høyere enn etter tre kvartaler i fjor.

Metaller, maskiner, telekommunikasjonsutstyr, pumper og annet utstyr til offshorevirksomhet viser kraftig framgang. For en rekke andre varer selges 5-10 prosent mer til utlandet i år enn i fjor.



Riktig Mongstad-satsing

– Regjeringens Mongstad-beslutning er starten på noe stort og veldig positivt for Norge. Vedtaket er en historisk milepæl, mener Stein Lier-Hansen, adm. direktør i Norsk Industri.



God butikk

– Hydro Aluminiums virksomhet på Karmøy går så det suser. Overskuddet i årets ni første måneder er på over en milliard kroner, nesten en tredobling sammenlignet med samme periode i fjor. Et bedre innlegg i debatten om aluminiumverkets fremtid kan vi vanskelig tenke oss, skriver Haugesunds Avis.



Vil ha mer småkraft

Fagforbundet Industri Energi vil ha raskere utbygging av småkraftverk. – Småkraftverk kan gi positive virkninger for næringslivet i distriktene og viktige bidrag til energibalansen, etter hvert som strømforbruket i landet øker, skriver fagforbundet i en høringsrunde om fylkesvise planer for utbygging av småkraftverk, ifølge industrienergi.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.