NETTARKIV

Notiser: Karrierepuls

Ole K. Helgesen
21. apr. 2006 - 14:34


Ny arbeidsmarkedslov

Regjeringen la før påske fram Odelstingsproposisjon nr. 47 med forslag til lov for den nye arbeids- og velferdsforvaltningen. I lovforslaget gjøres det konkretiseringer og i noen grad suppleringer og justeringer i forhold til tidligere stortingsproposisjon 46 "Ny arbeids- og velferdsforvaltning". Det vil bli utarbeidet detaljerende forskrifter til loven, i følge aetat.no.

– Mange opplever å stå utenfor fellesskapet. Ny arbeids- og velferdsforvaltning (NAV) er helt avgjørende for å få flere i arbeid, redusere forskjeller og avskaffe fattigdom. Gjennom loven som legges fram i dag har vi lagt grunnlaget for etablering av NAV-kontorer over hele landet, som vil møte brukerne på en ny og helhetlig måte, sa arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i pressemelding fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet.



Kvinner står for en av tre nyetableringar

Kvinner står for nesten en av tre etableringar av nye fortak. De kvinnelige etablererene velger tradisjonelt, og de finnes som regel innenfor kvinnedominerte næringsområder. Andelen kvinner som er styrerepresentanter er 17,8 prosent i allmennaksjeselskap (ASA) og 16,4 prosent i aksjeselskap (AS), melder Statistisk Sentralbyrå.



It-ansatte sover dårlig

Stort arbeidspress gjør at ansatte i it-bransjen har problemer med å sove om natten. Det er ikke bare en myte at it-ansatte jobber lange og harde dager. Folk i it-bransjen bekymrer seg så mye for arbeidet sitt at de har problemer med å få sove om natten, skriver ComOn, i følge dn.no.

OKH

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.