NETTARKIV

Notis: Statkraft inn i svensk vind

Tormod Haugstad
16. juni 2008 - 16:43

Statkraft styrker sin posisjon innen vindkraft i Sverige ved å investere i Arise Windpower. Statkraft får en eierandel på 11,8 prosent og en plass i selskapets styre - som ledes av Pehr G. Gyllenhammar.



Arise Windpower AB driver prosjektutvikling av landbasert vindkraft i Sør-Sverige. Selskapet har avtaler med grunneiere som innebærer et potensial for utbygging av rundt 300 vindmøller og produksjon av 2 TWh ren energi årlig.



- Landbasert vindkraft i Sverige er et marked med gode vekstmuligheter for Statkraft. Gjennom Arise Windpower får vi delta i nye prosjekter under ledelse av en kompetent organisasjon, sier konserndirektør Jon Brandsar som er ansvarlig for vindkraft i Statkraft.



Brandsar går inn i styret i Arise Windpower - hvor Pehr G. Gyllenhammar er styreleder.



Statkraft har fra før av et samarbeid med svenske SCA om utbygging av syv vindparker i skogsområder rundt Östersund, med et produksjonspotensial på 2,8 TWh årlig. Investeringen er i størrelsesorden 14 milliarder norske kroner.



- Vi er i løpende kontakt med landeiere, prosjektutviklere og andre selskaper om utvikling av flere vindkraftprosjekter. Vi ser på Sverige som et interessant marked for å nå våre mål innenfor vindkraftområdet, fastslår Jon Brandsar.



I Norge eier og driver Statkraft vindparker på Smøla, Hitra og i Kjøllefjord. Selskapet har en betydelig prosjektportefølje under utvikling i Norge, Sverige og Storbritannia - med et samlet potensial på over 3000 MW (installert effekt).

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.