NETTARKIV

notis-spesialen

Ole K. Helgesen
23. nov. 2006 - 14:38

Få rapporterer om strømulykker



Svenske undersøkelser av elektrikere viser at 19 prosent har vært utsatt for en strømulykke siste år. Kun 16 prosent rapporterer strømulykken til arbeidsgiveren. Selv om vi vet at elektrisitet er livsfarlig, er sikkerheten ikke god nok. Samtidig tar mange for lett på effektene. En svensk undersøkelse på feltet viser at innrapporteringen til arbeidsgiver er alarmerende lav.

— Det er et stort behov for bedre kunnskap om mulige skader ved strømulykker og nødvendigheten av å rapportere dem, sier Lars Goffeng til stami.no.



Konnex godkjent som ny verdensstandard for hjem- og byggautomasjon

KNX-standarden ble først godkjent som europeisk standard (EN 50090)og ble i september 2006 også godkjent som internasjonal standard (ISO/IEC 14543)

KNX er en åpen standard for intelligente bygningsinstallasjoner. KNX-standarden er utviklet i samarbeid mellom EIBA (EIB), BCI (Batibus) og EHS (European Home Systems). I KNX er det beste fra EIB, Batibus og EHS forenet. KNX er basert på kommunikasjonsstakken i EIB, men er utvidet med fysiske lag, konfigureringsmoduler og applikasjonserfaring fra BatiBus og EHS.



Hafslund må betale

Hafslund Nett er dømt til å betale for flytting av kabler i veitrasèer i Asker når dette skjer som følge av reguleringsendringer. Nettselskapet reiste sak mot Asker kommune, men tapte på alle punkter. Saken har stor prinsipiell betydning, og dommen er nå anket til lagmannsretten, skriver elektromedia.no.



Invasjon av elektrikere

Hittil har Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DSB, mottatt flere enn 1600 søknader fra folk som ønsker å arbeide som elektrikere i Norge. Oppdragene i det norske elektromarkedet står i kø, og utenlandsk arbeidskraft flommer inn i landet, skriver elektromedia.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.