MOTOR

Norsk flyskole fratatt lisensen

SLUTT: Luftfartstilsynet krever dokumentasjon på styrket egenkapital hos flyskolen. Dokumentasjonen uteblir, dermed mister de også lisensen til å utdanne piloter.
SLUTT: Luftfartstilsynet krever dokumentasjon på styrket egenkapital hos flyskolen. Dokumentasjonen uteblir, dermed mister de også lisensen til å utdanne piloter. Bilde: colourbox.com
5. feb. 2010 - 08:23

North European Institute of Aviation på Vigra utenfor Ålesund er fratatt lisensen til å utdanne flygere.

Dårlig egenkapital

Flyskolen er en av Skandinavias største. Luftfartstilsynet har nå dratt inn skolens lisens, skriver Dagens Næringsliv.

Det er dårlig økonomi som er årsaken.

– Egenkapitalsituasjonen er ikke bra, men vi har kontroll på den, sier skolens styreleder, eier og flyinstruktør Svein-Jonny Tømmervåg.

Får ikke fullført

Skolen har i dag 112 elever som nå ikke kan få fullført utdannelsen i Norge. 60 av disse er under utdannelse hos skolens samarbeidspartnere i USA.

Luftfartstilsynet har siden desember forsøkt å få dokumentasjon på en styrking av egenkapitalen ved skolen, men da de aldri fikk det, trakk de 19. januar godkjennelsen tilbake og krevde originalsertifikater tilbakesendt.

Skolen utdanner flygere som blant annet blir trafikkflygere på passasjerfly.

Fortsatt opptaksprøver

Tømmervåg opplyser at skolen fortsatt holder opptaksprøver for elever som skal til USA. Flere av de andre elevene har måttet finne andre skoler.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Skolen startet i 2007 og tok i 2008 over virksomheten i selskapet North European Aviation Resources, som i flere år har drevet flygeropplæring utenfor Ålesund.

Elevene skylder penger

Tømmervågs skole hadde i fjor en omsetning på 24,5 millioner kroner og et negativt resultat på rundt 1,2 million kroner, mot minus 2,4 millioner kroner året før.

Han jakter nå på frisk kapital og jobber samtidig med å få inn penger fra tidligere elever som ikke har gjort opp for seg. Han sier at det dreier seg om millionbeløp. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.