MOBIL

Nokias første med 1 GHz

Nokia 500 har prosessor på 1 GHz og Symbian Anna.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. aug. 2011 - 14:56
Vis mer

Nokia har lansert sin første Symbian-telefon med 1 GHz-prosessor. Modellen har fått navnet Nokia 500, og har 3,2 tommers kapasitiv trykkskjerm med 640 x 360 pikslers oppløsning.

Rask?

Telefonen skal ifølge Nokia være både rask og billig. Vi tipper en raskere prosessor gjør telefonen mer smidig enn andre Symbian-telefoner, men på videoen Nokia har laget i forbindelse med lanseringen ser vi tydelig at det hakker. La oss håpe det er snakk om et veldig tidlig eksemplar...

Operativsystemet er Symbian Anna, som er den nyeste utgaven av Symbian.

Nokia 500 har fått super-3G med 14,4 Mbps nedlasting, Wi-fi, GPS og tilkobling til PC og lader via Micro-USB. Telefonen har også tilkobling for 3,5 mm minijack.

Det interne minnet er på 2 GB, men du kan bygge ut dette med Micro-SD-minnekort. 

Flere farger til lav pris

Telefonen kommer i svarte og hvite utgaver, og du kan bytte ut bakdekslene med andre farger om du har preferanse for sånt. 500 skal komme i salg i tredje kvartal, altså en gang før utgangen av september. Den hvite utgaven skal komme i fjerde kvartal. Prisen blir 150 euro før avgifter, noe som bør bety omtrent 1500 kroner inkludert moms.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Billig, og forhåpentligvis også raskere enn på videoen over.

Bonusfakta: Nokia 500 er et resirkulert modellnavn. Forrige gang Nokia 500 ble presentert var det en bilnavigasjonsenhet.

Kilde: GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.