KARRIERE

NITO krever lønnsforskjeller

TRYGGHET: ¿ Vi sier ofte til arbeidsgiverne at verdien av fagforeninger og organiserte ansatte gir trygghet i form av gode medarbeidere som også ønsker å gå i fellesskap for å utvikle bedriftene de jobber i, sier visepresident Trond Markussen i NITO.
TRYGGHET: ¿ Vi sier ofte til arbeidsgiverne at verdien av fagforeninger og organiserte ansatte gir trygghet i form av gode medarbeidere som også ønsker å gå i fellesskap for å utvikle bedriftene de jobber i, sier visepresident Trond Markussen i NITO. Bilde: NITO
22. okt. 2010 - 07:35

Fagforbundet NITO krever at det må bli lønnsforskjeller mellom fagorganiserte og uorganiserte.

Også andre goder som gratis barnehageplass og full kompensasjon for fagforeningskontingenten er blant tiltakene NITO foreslår for å lokke én million uorganiserte inn i arbeidstakerorganisasjonenes rekker.

Trygghet for arbeidsgiver

– Verdien for bedriftene ved å ha organisert arbeidskraft framfor uorganisert, kan ikke måles i penger. Vi sier ofte til arbeidsgiverne at verdien av fagforeninger og organiserte ansatte gir trygghet i form av gode medarbeidere som også ønsker å gå i fellesskap for å utvikle bedriftene de jobber i, sier visepresident Trond Markussen i Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon (NITO) til Dagsavisen.

NITO organiserer 66.000 medlemmer i mer enn 2.000 bedrifter, men sier selv at antallet kunne vært høyere dersom arbeidsgiverne kom mer med på laget.

Inn i avtaleverket

Markussen er ikke i tvil om at også bedriftene tjener på at folk organiserer seg, og derfor bør de bidra gjennom avtaleverket med synlige lønnsforskjeller mellom organiserte og uorganiserte, mener han.

Forskningsleder Torgeir Aarvaag Stokke i Fafo sier det hører med til sjeldenhetene og at det skal veldig mye til for at en bedrift går med på avtaler som diskriminerer lønn.

Les også: – Uorganiserte er egoister

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.