BLOG

Ni evner mobiltelefonen tok fra deg

 I løpet av de siste 10-12 årene har mobiltelefonen gradvis blitt allemannseie. Det du ikke nødvendigvis har tenkt over er at du parallelt med denne utviklingen har svekket svært mange av evnene du en gang i tiden var i besittelse av. Her er noen av dem.

12. jan. 2010 - 11:29

1. Holde deg til avtaler

Du ser kanskje på deg selv som selve symbolet på pålitelighet, men du tenker ikke på at du både titt og ofte flytter tidspunkt, sted eller andre sentrale elementer av en avtale. Før mobilen kom, måtte du pent befinne deg på avtalt sted klokken kvart over tre – eller la noen i stikken.

2. Huske ting

Før du fikk mobiltelefon, hadde du hjemnummeret til hele omgangskretsen din lagret i hodet. I dag skriver du inn ”T” i telefonboken for å ringe Tarjei. Om du mot all formodning ikke har lagret Tarjei i listen, sender du en melding  til en av de ørten 18-ditt-og-datt-tjenestene som florerer. Fremgangsmåten er enkel, send tlf + navn og nummer til 18xx.

Dette vil i noen tilfeller utspille seg slik:  tlf Tarjei Ols..Tlf Tarjei Karls..Tlf Tarjei Mikk..

3. Stå opp når du burde stå opp

Når alarmen på mobiltelefonen din ringer om morgenen trykker du ikke på ”slå av” og står opp. Du trykker på ”slumre” og sover ti minutter ekstra. Denne prosessen gjentar seg gjerne hvert tiende minutt til du plutselig innser at løpet er kjørt for både dusj, kaffe og frokost om du skal være på jobb i tide.

Dette punktet gjelder muligens mest de som vokste opp med en ekte, analog bestemorsklokke med svære bjeller av messing, da de fleste nyere vekkerklokker også har fått på plass slumrefunksjon. 

4. Være tålmodig

Du har avtalt å møte person X på sted Y klokken Z. Når da person X ikke er på sted Y klokken fem over Z, er det på tide å ringe og høre hvor vedkommende blir av. Ikke sjelden befinner du deg da plutselig  i en telefonsamtale med en person som er mindre enn ti meter unna. Her oppstår gjerne den forvirrende situasjonen ”si adjø på telefonen mens du hilser på personen som er på vei mot deg, som også er personen du sier adjø til”.  

5. Kjede deg

Dersom du skulle komme ut for det man gjerne kaller dødtid, er det livsviktig å ikke stirre ut i luften og vente ut fenomenet.  Å bla i telefonlisten, lese gamle meldinger, spille mobilspill, sjekke Facebook eller å bare bla flittig gjennom menyene på mobilen din er den letteste utveien.

6. Vinne pub-quiz på ærlig vis

Om du skulle være en av de få som faktisk kan svaret på 90% av de absurde spørsmålene quiz-lederen stiller i løpet av kvelden, og dermed ikke faller for fristelsen til å svippe en kjapp tur innom Google, så vinner du ikke.

Gruppen som vinner har tross alt 100% riktige svar og Iphone på fanget.

7. Ikke kringkaste nachspielet

Et vellykket julebord ender ofte med et enda mer vellykket nachspiel, som igjen fører til et utpreget behov for en vellykket glass-cola dagen derpå. Det som ikke er like vellykket er at Facebook-statusen din endret seg klokken 04.37, 05.13 og 05.14,  og at du har sendt 16 meldinger og tre MMS før du gikk til sengs.

8. Å tro på ting som blir sagt

Når man diskuterer et gitt emne, vil den som synes å kunne mest om emnet ofte presentere tall for å tillegge diskusjonen mer tyngde i sitt favør. Om du for eksempel hører ”37 prosent” bli nevnt i hvilken som helst sammenheng, er det grunn til å tro at nevnte virkemiddel er blitt brukt. Et kjapt søk på Wikipedia eller Google vil ofte avsløre at de oppgitte tallene er lite annet enn kvalifisert - og avslørt - gjetting.

9. Utføre enkle regnestykker

Du har 900 kroner på kontoen når du går inn på Clas Ohlson. Det er ekstremt viktig at du har 470 kroner igjen når du er ferdig å handle.  I kurven har du en drill til 235 kroner, en saks til 39 kroner, en spindel med CDer til 99 kroner og gjenbrukbart matpapir til 26 kroner. Regner du dette i hodet? Sannsynligvis ikke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.