KARRIERE

Newton Energirom åpner i Trondheim

Arne Asphjell
4. sep. 2008 - 07:47

- Vi kan ikke satse utelukkende mot universitetsmiljø, vi må starte mye tidligere.

Det mener Morten Loktu, forskningsdirektør i StatoilHydro.

Lego

Derfor går StatoilHydro inn med 5,5 millioner kroner i støtte til etablering av et Newton-rom i Trondheim.



Bak opprettelsen av Newtonrom ved flere norske skoler står First Scandinavia, en stiftelse som hittil har vært mest kjent for First Lego League-konkurransene.



Et løft for undervisning i realfag

– Idéen med å etablere Newton-rom, et felles ressurssenter innen realfaglig undervisning for skoler i en region, har vi hatt i flere år, forteller prosjektansvarlig i First Scandinavia, Per-Arild Konradsen. – Men det var først for knapt et år siden at vi “knekte koden”.



– Et realfagrom som baserer seg på eksperimenter som læremetode vil bli et viktig bidrag til rekruttering til realfag, mener Konradsen, som presiserer at det er viktig at skolene har eierskap til prosjektet, og at bruken er integrert i læreplanen.



I Trondheim blir Newton-rommet et samarbeid mellom Trondheim kommune, First Scandinavia og StatoilHydro. Samarbeidsavtalen ble underskrevet onsdag 2. september, og rommet åpner for bruk 1. mars 2009.



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Pattedyr ut, teknologi inn

Kontraktsinngåelsen ble gjort som innledning til høstens første rektormøte I Trondheim, og det var en begeistret rektorforsamling som med applaus bifalt planene for Newton-etableringen.



– Vi investerer 5,5 millioner kroner i prosjektet, opplyser forskningsdirektør Loktu.



I Trondheim har NTNU Vitenskapsmuseet rensket ut en pattedyrutstilling som har stått i mange år, og dermed ryddet plass til Newtonrommet som får fossilt brensel og fornybar energi som sine to hovedtema.



– Skolene er blitt åpnere i å utnytte andre ressursmiljø i byen, sier kommunaldirektør Jorid Midtlyng, som synes det er viktig å variere undervisningsmetodene og søke ut til nye arenaer.





Les mer på nettet:
http://www.newton.no/
http://www.firstscandinavia.org/

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.