ARKIVNYHETER

NCC kjøper finske Destia Asfalt

Yngve Jacobsen, Jarle SkoglundYngve Jacobsen, Jarle Skoglund
25. mars 2011 - 12:24

Avtalen som er inngått mellom NCC og Destia innebærer at NCC overtar alt av ordrereserver og bemanning som Destia har innenfor asfalt- og dekkeseksjonen. Virksomheten som nå overdras, omsatte i 2010 for ca 390 millioner svenske kroner og har omlag 80 ansatte. Ordrereserven oppgis til 765 mill kroner i inneværende år.



Blir nest størst i Finland

-Kjøpet er et ledd i NCCs strategi om å blir den ledende aktør på det finske anleggsmarkedet. Samtidig befester vi vår nåværende posisjon innen asfalt g vegdekker, og blir etter oppkjøpet Finlands nest største aktør på området, sier Gøran Landgren som er områdesjef for NCC Roads.



Etablerte seg i Norge i 2008

Med Alta som base og Arvid Beldo ansatt som administrerende direktør skulle Destia Norge utfordre konkurrentene på følgende områder: Asfalt, anlegg og vegdrift, da de startet opp i 2008. Selskapet, fikk både asfaltjobber og anleggsarbeid og to femårige driftskontrakter for Statens vegvesen.



Liten suksess

I følge Altaposten tapte Destia Norge mellom 20 og 30 millioner kroner i fjor. Avisen hevder at morselskapet (Destia OY) har dekket inn disse tapene for å få regnskapet i balanse (ikke offisielt bekreftet). 2010 var preget av stor indre uro: I mai sluttet Arvid Beldo, uvisst av hvilken grunn, og samme måned ble en underentreprenør på Lyngenkontrakten, TNT, sparket. TNT besvarte oppsigelsen med å saksøke Destia Norge for 12 millioner kroner. Rettsaken var like rundt hjørnet da forlik ble oppnådd. Hans Norman Ryeng i TNT uttaler til Våre Veger: – Rettsmegling ble avholdt i Tromsø åttende februar. Det ble inngått forlik.Vi har taushetsplikt om innholdet. Det eneste jeg kan si er at vi er kommet til enighet, er fornøyd og har lagt saken bak oss. Det hører med til historien at de ansatte i det oppkjøpte firmaet, Einar Stene, har sluttet og startet på nytt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.