DATATELE

Nå kommer neste generasjon 3G-nett

8. mai 2007 - 10:16
Vis mer

HSDPA, eller 3,5G som det også kalles, er allerede bygget ut i mange europeiske land, men Norge har blitt hengende etter.

Nå har også Telenor lovet at de skal åpne HSDPA-nett snart.

Med 11 basestasjoner klare, slo Netcom Telenor på neste generasjon høyhastighet dataoverføring i mobilnettet.

De 11 basestasjonene er attpåtil i prøvedrift, men i følge Netcom er det nye HSDPA, eller Turbo 3G, som Netcom har valgt å kalle det, så stabilt at de ikke har betenkeligheter med å ta imot kunder for abonnenter med HSDPA på mobilen eller på PC-kortet.

HSDPA er mye mer robust med hensyn til signal støyforhold og det betyr at hastigheten holder seg høyere selv om signalstyrken faller.



Høster erfaringer fra andre land

– Ja vi innrømmer at Norge kommer etter mange andre land, men samtidig har vi fått vi gleden av å høste erfaringer fra dem. Det gjør hele oppgraderingen billigere i tillegg til at teknologien er blitt moden og det betyr at vi kan gå inn med siste generasjon utstyr i basestasjonene, sier tjenestesjef i Netcom Arne Igesund.

Selv om 3G-nettene har vært åpne lenge i Norge, er det først i fjor det begynte å ta av. Dette har med utbredelsen av 3G-telefoner å gjøre samt bruken av 3G til dataoverføring.



Sletter data på mistet mobil

Netcom har valgt å bruke samme pris på det nye høyhastighetsnettet som i UMTS og det betyr 399 kroner i måneden.

De lanserer også e-post til mobiltelefon for 99 kroner per bruker per måned. Det inkluderer også den norskutviklede tjenesten Kill-pill som kan slette alt innhold på mobilen for de som mister den.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.