MOBIL

Nå er HTC Sensation lansert

HTCs nye flaggskip har tokjerneprosessor og diger skjerm.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. apr. 2011 - 15:03
Vis mer

HTC har lansert sin nye toppmodell, Android-telefonen HTC Sensation. Dette blir den andre telefonen HTC lanserer med tokjerneprosessor. Den første var 3D-mobilen HTC Evo 3D.

Les mer om HTC Evo 3D »

Konkurrentenes toppmodeller har blitt lansert med tokjerneprosessorer. LG Optimus 2X og Motorola Atrix er slike telefoner som allerede er i salg. HTC Sensation får i motsetning til disse en tokjernet prosessor levert av Qualcomm.

1,2 GHz Snapdragon

Prosessoren kjører på 1,2 Ghz, og står i en Qualcomm MSM8260 systembrikke. Den har selskap av 768 MB arbeidsminne, noe som er 256 MB mer enn hva LG Optimus 2X har.

Hva er fordelen med tokjerneprosessor: Les her » 

Grafikkbrikken er en Adreno 220, som er oppfølgeren til Adreno 205 som står i en rekke av dagens toppmodeller.

Les mer om den nye Snapdragon brikken her »

Sensation har fått en 4,3 tommers skjerm med oppløsningen 540 x 960 piksler. Det er en Super-LCD-variant,  som har vært brukt av HTC før i modeller som HTC HD7S.

Telefonen har fått 1 GB internt minne.

Åtte megapiksler

Kameraet tar bilder i åtte megapikslers oppløsning, og har doble fotolys, autofokus og ansiktsgjenkjenning. Det skal også gå raskere å ta bilder med en ny funksjon kalt Instant Capture.

Det er i tillegg frontmontert kamera med 1,2 megapikslers oppløsning. Dette brukes til videosamtaler.

Du kan ta opp video i full HD (1080p, 30 FPS), og telefonen tar opp lyd i stereo. Videoene kan redigeres rett på telefonen.

Videoene kan du vise på en TV via HDMI-utgang, eller du kan spille dem av trådløst over hjemmenettverket via DLNA. HDMI-tilkoblingen er i samme pluggen som USB-tilkoblingen, så dette er en såkalt MHL-port.

Telefonene har som mange andre HTC-telefoner  et deksel skåret ut i ett stykke metall. Men som Desire HD er store deler av baksiden plastdeksler.

Ny Sense

Utover maskinvaren har HTC også gjort forbedringer i Sense-menysystemet sitt. Sensation kjører Android 2.3 Gingerbread og Sense 3.0.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Den største nyheten er at du nå kan starte apps rett fra låsesskjermen. For å fjerne tastelåsen beveger du et sirkel-ikon oppover på skjermen, og for å starte apps drar du snarveien ned i denne sirkelen.

Widgetene på startskjermen er også forbedret. Nå er blant annet vær-widgeten i fullskjerm slik at du kan se på hele skjermen hvordan været blir.

Overgangene mellom startskjermene har fått ny 3D-animasjon.

Via Sense-systemet får du også tilgang til HTC Watch, som gir deg tilgang til film. Det er mulig å leie og kjøpe og video fra telefonen.

Utover dette har Sense fått støtte for utskrift via Wi-fi og en bedre e-postklient.

Kommer i juni

HTC Sensation skal komme i salg i midten av mai, men kun gjennom operatøren Vodafone til å begynne med. Resten av oss må vente til juni måned.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.