MOBIL

Nå blir det lett å se hvilke apper som samler info

Det skal bli lettere å se hvilke apper som samler informasjon om deg, og du skal vite om det før du laster dem ned.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. feb. 2012 - 18:00

Statsadvokaten i California har gjort en avtale med Apple, Google og andre selskaper som driver app-butikker. Avtalen innebærer at programvaretilbyderne må gjøre sine retningslinjer for personvern tilgjengelig i selve app-butikken, slik at du kan lese dem før du laster ned appen.

LES MER OM APPER:

Apper til iPhone

Apper til Android

Apper til Windows Phone

Dette skal gjøre det enklere å så hvilke apper som samler inn informasjon om deg, og hva denne informasjonen brukes til. Det skal være lett å se personvernretningslinjene til appene rett fra app-butikken, men hvordan dette skal løses i praksis gjenstår å se.

Kan bli saksøkt

Dersom en programvareutvikler ikke følger det nye pålegget kan de bli saksøkt i California. Appbutikkeierne har på sin side gjort avtaler med statsadvokaten om at de skal sørge for at apptilbyderne er informert om det nye kravet.

Avtalen krever også at det gjøres enkelt å sladre om en app ikke følger retningslinjene. 

Selv om avtalen spesifikt bare gjelder app-butikker som opererer i California er det ventet at den vil bli implementert som standard i de forskjellige app-butikkene. I tillegg til Apple og Google har Amazon, Hewlett-Packard, Microsoft og RIM signert avtalen. Det jobbes nå med å endre appbutikkene slik at de følger de nye kravene. Endringene må være innført i løpet av de neste seks månedene.

Kilde: Pressemelding, via Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.