IT

Millionsalg for fersk teknologi

PÅ RADIO'N: Knøttlille norske Energy Micro, med seriegründer Geir Førre i spissen, vil inn i det enorme markedet for RF-brikker.
PÅ RADIO'N: Knøttlille norske Energy Micro, med seriegründer Geir Førre i spissen, vil inn i det enorme markedet for RF-brikker. Bilde: orv
9. feb. 2010 - 13:48

For et par måneder siden lanserte Energy Micro sin nye mikrokontroller. Selskapet, som ble etablert av Geir Førre for et par år siden da han hadde solgt Chipcon til Texas Instruments, har fått en pangstart.

Kundene liker den nye mikrokontrolleren som både er avansert og senker energiforbruket til en fjerdepart eller mindre i forhold til konkurrentene.

Hever ambisjonene

– Vi har besøkt 300 kunder og allerede fått ordre fra femti av dem. Det betyr et salg på rundt 10 millioner brikker så langt. Det er mye, men det vil ta tid før volumleveransene kommer i gang. Kundene skal først designe produktene sine for å bruke våre mikrokontrollere, sier Førre.

Førre og Co kan notere seg for svært god mottakelse i den internasjonale fagpressen. De er meget imponert over hva den knøttlille norske bedriften har fått til.

– Vi hører fra kunder at de store konkurrentene allerede omtaler oss som en viktig konkurrent. Det er selvfølgelig smigrende, men det betyr også at vi ikke kan operere under radaren lenger på grunn av størrelsen. Mottakelsen vi har fått gjør at vi nå hever ambisjonene. Vi sa at vi skulle ha en prosent av verdensmarkedet i 2017. Målet nå er å ha 10 prosent i 2020. Det er hårete, men det skal vi klare, sier Førre.



Nye produkter

I dag tilbyr Energy Micro 22 produkter og varianter. I løpet av året øker porteføljen med minst 30 til. Samtidig har de også besluttet å framskynde satsingen på RF-brikker. Ørsmå sender/mottakerbrikker som svært ofte brukes sammen med mikrokontrollere.

Mange av kundene i dette markedet lager batteridrevet utstyr, og da er lavt kraftforbruk svært viktig. Flere av produktene deres kan også kommunisere via radio, og dette feltet vil vokse voldsomt i årene framover. Stadig flere ting vil kobles til internett. Dilemmaet er at slike brikker er blitt mye mer sofistikerte, men har ikke fått lavere kraftforbruk de siste 10-15 årene.

– Vi skal ha samme energifokus som med mikrokontrollerne våre og er sikre på at vi vil klare å kutte energiforbruket til en fjerdedel med RF-brikker også. Kombinasjonen av to brikker som bruker så lite strøm vil åpne for veldig mange nye innovative produkter, sier Førre.



Neste år

Energy Micro har begynt utviklingen, men RF-produktene kommer ikke før neste år. I slike kretser digitalisering av analoge signaler en viktig funksjon.

I stedet for å etablere egen kompetanse, har de innledet et samarbeid med Arctic Silicon Devices i Trondheim som har spesialisert seg på slike kretser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.