ARKIVNYHETER

Mer fart i kraftkrevende industri

Anders J. Steensen
14. feb. 2011 - 15:58

Bedriftene i kraftintensiv industri økte forbruket av kraft med nesten to TWH til 33,8 TWh (+6,2%) i 2010. Kraftforbruket er imidlertid fortsatt lavt, og de siste ti årene har forbruket kun vært lavere i ett år, nemlig i 2009 melder www.norskindustri.no.



Økt kapasitetsutnyttelse

Bakgrunnen for økningen i kraftforbruket i 2010 er at flere bedrifter har startet opp igjen virksomheten, eller økte kapasitetsutnyttelsen etter midlertidige nedstenginger i løpet av 2008/09. I løpet av 2010 har det ikke vært større nyetableringer i kraftintensiv industri. Det forventes heller ikke noen økt kapasitet i 2011.



Flere i startgropa

Noen større industrianlegg er fremdeles nedstengt eller på lav kapasitet, og det er mulig at noe av kapasiteten vil startes i løpet av året. Et av disse er Hydros Su3 som mange venter skal starte opp igjen i løpet av våren

Hvis alle eksisterende fabrikker startes opp og utnytter kapasiteten maksimalt til å produsere varer, vil kraftforbruket være 37,5 TWh. Skal forbruket øke ut over dette nivået, må det investeres i ny produksjonskapasitet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.