KARRIERELONN

Mer attraktiv med mindre lønn

Mari Hult
4. okt. 2008 - 08:04

– Vi tenker at de som kommer hit er faglig interessert, sier Øyvind Tuntland, fagdirektør i Petroleumstilsynet (Ptil).

– Petroleumsindustrien har mange ressurser, så vi er nødt til å ha gode folk på alle felt her hos oss. Vi har et veldig sterkt fagmiljø, der de ansatte får medvirke til å løse sentrale spørsmål. Det virker tiltrekkende på mange, sier han.

Det siste året har avdelingen hans rekruttert 14 nye. Kun én har sluttet. De har en jevn blanding av kvinner og menn.

– Det som tiltrekker folk mest, er de utfordrende og krevende arbeidsoppgavene vi tilbyr, sier fagdirektøren.

Kvinner vil ha ros, menn vil ha penger

– Spennende nettverk

Petroleumstilsynet har et stort ansvarsområde. Alt som skjer med offshoreinnretningene, i transportledningene til kontinentet og på landanleggene skal dekkes. Slik får de ansatte et helhetsbilde på tvers av bransjen.

– Vi har et inspirerende og spennende nettverk, også på internasjonal basis. Vi er hele tiden i dialog med andre myndigheter, og vi reiser til andre land og utveksler erfaringer, sier Ptils pressetalskvinne Inger Anda.

– Etter å ha jobbet her, vil man sitte igjen med en unik kompetanse.

Lønnsmessig har ikke Petroleumstilsynet midler til å matche de private gigantene.

– Vi strekker oss så langt som mulig, og lønningene våre er gode i forhold til de fleste tilsvarende etater, sier Tuntland. – Men jeg skulle ønske vi kunne lønne bedre.

– Utfordrende og interessant

Etter 15 år i oljeindustrien, valgte Jan Fløisvik for to år siden å legge det private næringslivet bak seg og starte i Petroleumstilsynet.

– Jeg ville gjøre noe annerledes. En ting som betydde mye for meg var arbeidstiden. Den inklusive overtidsordningen jeg hadde tidligere var krevende for både meg og familien, mens det har vært kjempebra her, sier Fløisvik, som jobber som sjefingeniør.

– En annen positiv overraskelse har vært arbeidsoppgavene. Jeg får velge mye selv, og har fått et veldig bredt kontaktnett i forskjellige fagområder innen industrien. I tillegg er det veldig store budsjetter til videreutdanning, med muligheter jeg ikke har hatt tidligere. Og så har vi et veldig godt arbeidsmiljø, og alt i alt er det er en utfordrende og interessant arbeidsplass.

– Og lønna?

– Totalpakken her på huset, den er konkurransedyktig.

Viktig å trives sosialt

Kjetil Hjertvik i Oljeindustriens Landsforening er ikke overrasket over at Petroleumstilsynet trekker til seg folk fra sterke fagmiljøer.

– Vi vet at studenter velger petroleumsstudiet på bakgrunn av interesse, og dette viser seg igjen når de senere velger arbeidsgiver. Det de hovedsakelig ser etter er interessante oppgaver, muligheter for å utvikle seg samt et godt forhold mellom jobb og fritid. Vi ser også at oljeselskaper kommer godt ut her, da de kan tilby arbeid med high end teknologi, og de får ligge helt foran på sine fagområder.

Grunnen til at Petroleumstilsynet står så sterkt, er ifølge Hjertvik at de har et godt arbeidsmiljø fordi de tar godt vare på de ansatte.

– For at folk skal bli værende et sted holder det ikke at de trives faglig. De må trives sosialt også.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.