KRAFT

Mehuken II åpnes nå

NY VINDPARK: Klokken 12 i dag åpner Mehuken II, den første nye vindparken i Norge på flere år.
NY VINDPARK: Klokken 12 i dag åpner Mehuken II, den første nye vindparken i Norge på flere år. Bilde: Ragnar Myre (grunneier)
Kjetil Malkenes Hovland
29. okt. 2010 - 11:19

I dag er det offisiell åpning av vindparken Mehuken II i Vågsøy kommune nordvest i Sogn og Fjordane.

Ingen statsråd er til stede under åpningen av den første vindparken på flere år, men fornyingsministeren tok i sin tid første spadetak: Les saken her

Byggetrinn to på Mehuken var planlagt med flere turbiner, men blant annet på grunn av verneinteresser ble det kun åtte møller.

Vågsøy er selvforsyntMOT STORHAVET: Mehuken II ligger i et billedskjønt landskap ikke så langt fra Stadt. Her blåser det som regel friskt: Foto: Ragnar Myre
Vågsøy er selvforsyntMOT STORHAVET: Mehuken II ligger i et billedskjønt landskap ikke så langt fra Stadt. Her blåser det som regel friskt: Foto: Ragnar Myre

Vågsøy er selvforsynt

Parken består av åtte vindmøller på 2,3 MW, altså totalt 18,4 MW, og er den første norske vindparken siden Hundhammerfjellet med sine 17 turbiner stod klar i 2008.

Enercon har levert turbinene, som har en rotordiameter på 71 meter og 64 meter høye tårn. Skanska står for anleggsarbeidet.

Medhuken II vil i teorien gjøre Vågsøy kommune selvforsynt med strøm. Mehuken II har fått om lag støtte fra Enova. Parken eies av selskapet Kvalheim kraft, som igjen er eid av Vardar, Østfold Energi og Dong Energy.

Planlegger ny vindpark

Mehuken har fått inntil 93 millioner kroner i Enova-støtte, men i likhet med mange andre vindparker har de ikke fått pengene på grunn av EU-trøbbel: Les saken her

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Når Esa har notifisert tildelingen kommer pengene, sa daglig leder Olav Rommetveit i Kvalheim Kraft til Teknisk Ukeblad i september.

Kvalheim Kraft planlegger allerede sitt neste vindprosjekt i kommunen, nemlig Vågsvåg litt lenger sør.

Les konsesjonssøknaden for Mehuken II her

Flere fakta om Mehuken II på Kvalheim Krafts hjemmesider

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.