ARKIVNYHETER

MajaTeknobygg overtar konkursboet

Per Kristian Alstad (tv.) blir medeier med 25 prosent i det nye Teknobygg Anlegg AS. Her sammen med sønnen John Peter Alstad.
Per Kristian Alstad (tv.) blir medeier med 25 prosent i det nye Teknobygg Anlegg AS. Her sammen med sønnen John Peter Alstad. Bilde: Bjørn Olav Amundsen
Jarle Skoglund
25. jan. 2012 - 09:03

MajaTeknobygg gjennomførte i dag et informasjonsmøte for alle ansatte i Grunnarbeid om veien videre, etter at den trønderske bedriften måtte melde konkurs i forrige uke. MajaTeknobygg ble i går ettermiddag enig med bostyret og Handelsbanken som panthaver om å videreføre hoveddelen av Grunnarbeids bygg- og anleggsvirksomhet. Dette innebærer at mellom 100 og 150 arbeidsplasserer reddet, noe Jan Hatling, de Grunnarbeidansattes hovedtillitsvalgte, setter pris på.

- MajaTeknobygg anklages for å ha trukket seg fra kjøpsavtalen forrige uke nettopp for å komme i denne posisjonen, men jeg har sett tallene og vet at de ikke hadde noe annet valg. Jeg har tro på at dette er den beste løsningen slik situasjonen er nå.



100 milloner svakere enn antatt

Dette bekrefter Svein O. Berg, konsernsjef i MajaTeknobygg. – I november kjøpte vi Grunnarbeids eiendom i Vikelvfaret slik at de skulle ha kapital til å drive frem til overtakelsen i januar, noe som viser at vi hadde til hensikt å overta aksjene. Da det viste seg at likviditeten var over 100 millioner svakere enn det tidligere prognoser antydet, hadde vi ikke noe annet valg enn å trekke oss, sier han. - Nå ønsker vi å jobbe mot fremtiden, og sammen se mulighetene som finnes.



Nytt selskap

Et nytt selskap, Teknobygg Anlegg AS, er nå etablert. Det er dette som vil overta ansatte og som også har inngått avtale om kjøp av driftsmidler, varelager og kundefordringer av konkursboet. Bostyret uttalte på informasjonsmøtet at både offentlige instanser, bank, kunder, leverandører og ansatterepresentanter var enige om valg av kjøper.

Daglig leder i Teknobygg Anlegg blir Per Inge Henriksen. Han har drevet Grunnarbeid siden november i fjor da aksjekjøpsavtalen ble inngått. – Vi jobber nå med å komme frem til gode løsninger med byggherrene i de forskjellige prosjektene Grunnarbeid var involvert i, sier han, og påpeker at fremtiden ser lys ut med tanke på anleggsaktiviteten i Midt-Norge.



Anleggssatsing

MajaTeknobygg besluttet for over ett år siden å satse på anleggsvirksomhet. - Konsernet ser et potensiale i anlegg da investeringene i ny infrastruktur vil være betydelig i årene fremover. I tillegg er anleggsvirksomhet motsyklisk i forhold til bygg, hvor MajaTeknobygg har en betydelig virksomhet, uttaler Svein O. Berg.

I det nye selskapet blir Per Aftreth medeier med en eierandel på 25%. Aftreth er gründeren som etablerte og bygde opp entreprenørselskapet AF-Gruppen. - AF-Gruppen er en av de store og ledende aktørene innenfor anlegg i Norge. For å styrke vår finansielle kapasitet og ikke minst for å få tilgang på tung industriell kompetanse inviterte vi Per Aftreth inn på eiersiden. Vi er meget godt fornøyd med at han takket ja tilinvitasjonen, sier Berg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.