IT

Må samle 20 000 servere

STORE: Konsernsjef Terje Mjøs (t.h.) og nestkommanderende John Arne Haugerud vurderer å etablere ett stort grønt datasenter for det nye selskapet. I bakgrunnen majoritetseier Postens konsernsjef Dag Mejdell og påtroppende styreleder Arve Johansen.
STORE: Konsernsjef Terje Mjøs (t.h.) og nestkommanderende John Arne Haugerud vurderer å etablere ett stort grønt datasenter for det nye selskapet. I bakgrunnen majoritetseier Postens konsernsjef Dag Mejdell og påtroppende styreleder Arve Johansen. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
11. juni 2010 - 10:12

Mot slutten av året begynner jobben med å samle EDB Business Partner og Ergogroup til ett rike.

Før den tid skal en egen prosjektgruppe ha gjennomført «100 dagersplanen», som skal dekke inn alle sider ved fusjonen.



Teknisk

Det omfatter ikke bare 10 000 ansatte og en kabal med hovedkvarter og lokalkontorer. En større teknisk omlegging må også på plass.

– Vi har totalt rundt 20 000 servere i de to selskapene, og vi er nødt til å samle denne kapasiteten, sier John-Arne Haugerud, konstituert konsernsjef i EDB og påtroppende visekonsernsjef i det nye storselskapet.



IKT Norge sier at dette gir en attraktiv storkunde: – Dans rundt gullkalven



Blanding

Ergogroup har konsentrert kapasiteten til sin fjellhall på Gjøvik, mens EDB er spredt på Bergen, Oslo og noe i Sverige. Her er det en salig blanding av ny og gammel teknologi, fra tradisjonelle strømslukende servere til de mer moderne og energigjerrige virtuelle utgavene.

– Nå har vi muligheten til å legge en strategi for datasenter basert på grønn it, sier Haugerud.

– Vi snakker også om lagring og ser slutten på kapasiteten hver for oss. Men sammen kan det nå bli bedre muligheter, sier Terje Mjøs. Han er administrerende direktør i Ergogroup og blir konsernsjef etter fusjonen.



Ett stort senter

– Er det aktuelt å samle all kapasitet i ett stort datasenter?

– Her har vi en vurdering på gang. Vi i EDB var allerede i gang, men nå kjører vi en felles utredning. Det er for tidlig å si hva vi ender på, sier Haugerud.



Handletur

I dag sørger selskapene i hovedsak selv for driften av sine anlegg.

– Nå kommer vi til å vurdere hva vi skal drifte selv, og hva vi skal sette bort. Våre leveranser av drift og tjenester skal vi selvsagt kjøre selv. Derimot kan vi anskaffe et grunnoppsett for strøm, kjøling og basismaskiner til datasenterinfrastruktur, sier Haugerud.



Kontrakter

Det kan bety solide kontrakter for leverandører på dette området. Her er det duket for skarp konkurranse mellom blant andre HP og IBM, som leverer servere til hvert av selskapene i dag.

I tillegg må EDB Ergogroup bestemme seg for felles interne løsninger. EDB driver egen butikk med IFS og SAP, mens Ergogroup foretrekker Microsoft CRM og Runfree fra Maconomy.

Kutter

Det nye selskapet regner med å kutte mellom 250 og 350 millioner kroner i årlige driftsutgifter.

– Mye av dette handler om bedre betingelser ved innkjøp av programvare og maskinvare, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman hos EDB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.