ARKIVNYHETER

Må bygge om nyåpnet bru

Statsrådsveien bru over E6 må bygges om etter at det er oppdaget flere feil.
Statsrådsveien bru over E6 må bygges om etter at det er oppdaget flere feil. Bilde: Bjørn Olav Amundsen
Jarle Skoglund
14. feb. 2012 - 10:50

Etter at det er oppdaget feil på ti av stavene i fagverket, samt at noen stålplater og fester inn mot fjellveggene er feilmontert, må den nye E6-strekningen på Romerike delvis strenges for ombygginger av Statsrådveien bru.



Reklamasjon

Hovedentreprenøren på strekningen var Mesta, og de er nå pålagt å gjennomføre reklamasjonsarbeider på brua i Statsrådsveien over E6.

- Disse reklamasjonsarbeidene må entreprenøren betale av egne midler, og blir således ikke belastet trafikantene gjennom bompenger eller Statens vegvesen. Arbeidene gjennomføres nå siden trafikken på E6 er mindre nå en lengre ut på våren, opplyser Statens vegvesen

Ecobygg AS hadde anbudet på fire av trebruene som ble bygget over E6-strekningen Dal - Minnesund, som ble åpnet i oktober. Sundbyvegen bru er den største. Bruene er laget av nordisk furu, men er produsert i Litauen.



Redusert framkommelighet

Ifølge Statens vegvesen vil ombyggingen bety redusert framkommelighet for trafikantene på E6 på en kortere strekning sør for Andelva på Romerike de nærmeste ukene.

Mesta vil først gjøre arbeider som gjør at nordgående retning av E6 stenges. Etter at arbeidene over nordgående kjørebane er ferdig, vil arbeidene starte på den delen av brua som går over sørgående felt. E6-trafikken i begge retninger vil til enhver tid gå i den kjørebanen det ikke pågår arbeider på Statsrådsveien bru. På strekningen E6 er innsnevret, vil hastigheten være satt ned til 50 kilometer i timen. For å skåne helgeutfarten, vil det ikke pågå arbeider i perioden fra fredag klokken 14 til mandag morgen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.