MOBIL

Lyntest: Samsung Galaxy Camera

Et kompaktkamera med fire prosessorkjerner og Android 4.1? Vi har sett nærmere på Samsug Galaxy Camera. 

31. aug. 2012 - 14:05

Kort fortalt om Samsung Galaxy Camera



Disse menyene har du ikke sett i et kompaktkamera før. 

Med Galaxy Camera har Samsung snudd opp ned på ting og slengt en stor berøringsskjerm og Android inn i et vanlig digitalkamera, noe også Nikon gjorde forrige uke

Tanken er å gjøre det mulig å dele bildene du tar på samme måte som de fleste i dag gjør med mobiltelefonen, altså ved å laste dem opp til sosiale medier og bildetjenester. Dette kan du gjøre ved å koble kameraet opp via Wi-Fi eller 3G. 

Det er forøvrig ikke snakk om en mobiltelefon - Galaxy Camera kan ikke brukes til SMS eller ringing. 



Programvaren her er helt lik den du får i vanlige Android-telefoner, men du kan altså ikke ringe med Galaxy Camera. 

Heftige specs

Med en vekt på drøye 305 gram og mål på 128,7 x 70 x 19,1 mm har Samsung selsagt fyllt på med mange godsaker. Du får et bevegelig zoom-objektiv som gir deg 21 x optisk zoom, bildene du tar har en oppløsning på 16 megapiksler og blenderverdien går fra f/2.8 til f/5.9. Xenon-blits er også på plass. 

I tillegg har Samsung like greit smekket inn den samme systembrikken som står i Galaxy S III og Galaxy Note II - Exynos 4 Quad. Dette betyr at du her har et kamera med fire prosessorkjerner på 1,5 GHz og grafikkbrikken ARM Mali-400MP4. 

Internminnet er på noe beskjedne 4 GB, men du kan utvide dette med MicroSD-kort på opp til 64 GB. Samsung lanserte nylig en serie med slike kort. 

Funker det?



Du har et massivt utvalg kamerainnstillinger å velge mellom. 

Førsteinntrykket vi har av Galaxy Camera er at dette slett ikke er så dumt. Når du aktiverer kameraet får du opp et søkervindu av den tradisjonelle typen, altså ikke det samme som dukker opp på Galaxy S III eller andre Samsung-telefoner. Her har du et massivt utvalg kamerainnstillinger og det hele virker ganske så brukervennlig. 



Dette er solide og stødige saker. 

Kameraet ligger også særdeles godt i hånden, da det har fått et solid grep på høyresiden. Dette har en gummiert overflate som gjør det behagelig å holde. 

Vekten på 305 gram gjør at dette ikke er noe du går rundt med i lommen - meningen er at det skal erstatte det vanlige digitalkameraet ditt, ikke mobilen. Vekten bidrar forøvrig til at du lett greier å få et bra grep og å holde kameraet stødig, og det føles i det store og det hele veldig "riktig". 

Kameraet starter kjapt, og ut fra hva vi greier se på skjermen blir bildene veldig gode. Det er også enkelt å betjene kameraet, og du skifter raskt mellom forskjellige moduser. 



Samsung har ikke prøvd å være diskré når de har snekret sammen Galaxy Camera. 

Selve Android-systemet fungerer finfint. Her får du aller nyeste versjon, altså 4.1 JellyBean, og med kraftig maskinvare går både navigering og bruk av apper og funksjoner unna i bra tempo. 

Responsen i skjermen er også god. Bildekvaliteten i skjermen er forøvrig ikke like bra som i Galaxy S III eller Galaxy Note II, men den er likevel mer enn bra nok for et produkt som dette. 

Alt i alt synes vi dette er et stilig og morsomt produkt, og det fungerer tilsynelatende veldig bra - uten at vi har brukt Galaxy Camera lenge nok til å være bastante her. 



Betjeningen er som på et hvilket som helst annet kompaktkamera. 

Blir det bra?

Måten man bruker bilder på har endret seg betydelig etter inntoget av sosiale medier med Facebook i spissen, og når nå både Samsung og Nikon har kommet opp med fullstendige delemuligheter bygget rett inn i et vanlig digitalkamera spørs det om ikke dette etterhvert vil bli den nye standarden for kompaktkameraer. 

Prisen er forholdsvis stiv - 4500 kroner, men for mange vil det nok være verdt det når du nå fjerner alle mellomleddene du i dag må gjennom for å dele et kompaktkamera-bilde på sosiale medier. Og så er det jo selvsagt en bonus at du kan spille Angry Birds og andre Android-spill om det ikke skulle være noen passende motiver i nærheten. 

LES OGSÅ: 

Lyntest: Samsung Galaxy Note II

Lyntest: Sony Xperia TX

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.