MOBIL

LG lanserer nye Android-telefoner

Android 2.2, DivX og teknologi i bøtter og spann. LGs Android-telefoner Optimus One og Chic er nå lansert for andre gang. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. sep. 2010 - 12:11
Vis mer

LG holdt nettopp en lansering hvor de slipper løs de nye Android-telefonene Optimus One og Optimus Chic. Disse har vært godt kjent siden i sommer, da produsenten lanserte sin nye Optimus-serie. Det som er nytt er at spesifikasjonene og flere detaljer ble kjent.

Felles for begge er at de kjører Android 2.2 og dermed også har Googles nyeste funksjoner om bord. Blant disse finner vi Google Voice Actions, bedre Exchange-støtte og mulighet for å bruke telefonen som Wi-fi-ruter.

Les mer om Google Voice Actions »

Les mer om nyhetene i Android 2.2 »


LG P500 Optimus One

Den mest interessante av de to er Optimus One. Denne nye telefonen har en 3,2 tommers skjerm. LG mener dette er telefon som skal gjøre det enklere for alle å bruke en smarttelefon.

Spesifikasjonslisten avslører at det er snakk om en rimelig beskjedent utstyrt telefon i forhold til Android-sluggere som HTC Desire og Samsung Galaxy S. Prosessoren kjører på 600 MHz, skjermen har en del lavere oppløsning og telefonen har ikke spesielt mye innebygget minne.

Men som på de fleste Android-telefoner er det ikke først og fremst maskinvaren som avgjør. LG har utstyrt telefonen med sitt eget menysystem som skal være enkelt å bruke. I tillegg har telefonen en funksjon som kalles LG App Advisor, som annenhver uke anbefaler ti Android-programmer.

Optimus One støtter avspilling av DivX-video.

Kameraet har en oppløsning på 3 megapiksler med ansiktsgjenkjenning. Optimus One støtter Edge og super-3G for raskeste tilkobling i mobilnettet, og Wi-fi for tilkobling til trådløse nettverk. 

Telefonen er laget i plast og har fire taster under skjermen. Dette er de vanlige Android-tastene for meny, hjem, tilbake og søk. På toppen av telefonen sitter strøm- og låsetast og en utgang for 3,5 mm minijack.

Batteriet er på 1500 mAh, noe som bør sørge for rimelig god levetid.

Optimus One kommer i salg i oktober og skal koste 2200 kroner.

LG E720 Optimus Chic

Optimus Chic er rettet mot deg som er ute etter en pen smarttelefon. Den kjører på samme plattform som optimus One, både i forhold til maskinvare og operativsystem.

Telefonen er altså lik når det kommer til prosessor (600 MHz), skjerm (3,2 tommer, 320 x 480 piksler), internettilkobling og kjører Android 2.2. Den har litt mindre innebygget minne (150 MB) og et kamera med høyere oppløsning (5 MP).

Den er noe mindre enn Optimus One, med målene 112,5 x 57,9 x 12,9 mm. Vekten ender på 132 gram. At den er mindre er trolig noe av grunnen til at batteriet har fått en lavere kapasitet. Dette har 1250 mAh, som skal gi deg inntil 5,5 timer tale.

Optimus Chic kommer også i okober, og skal koste 2600 kroner.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.