KRAFT

LED-firma fikk Nerec Innovation Award

-  SE HVA VI HAR HER, EN SJEKK! Hans Lindberg i Eco Spark AB mottok Nerec Innovation Award, en sjekk på 150 000 kroner fra konferansier Todd Benjaminsen.
- SE HVA VI HAR HER, EN SJEKK! Hans Lindberg i Eco Spark AB mottok Nerec Innovation Award, en sjekk på 150 000 kroner fra konferansier Todd Benjaminsen. Bilde: Jannicke Nilsen
Jannicke Nilsen
29. sep. 2010 - 11:44

Årets Nerec Innovation Award gikk til svenske Eco Spark AB som har patentert en innovativ LED-chip til bruk i lysarmaturer.

Billig, men bra

Konseptet til Eco Spark er lysdioder som bruker mindre energi og har lavere produksjonskostnader enn tradisjonelle lysdioder, men som likevel gir et naturlig godt lys.

- Vi har utviklet en teknikk for å dyrke nanowires på zinkoksyd som vi lager lysdioder av. Vi regner med å komme ned i en tiendedel av produksjonskostnadene for dagens tradisjonelle gallium nitrid-teknikk, sier direktør Hans Lindberg til Teknisk Ukeblad.



Overbeviste

I tillegg til en sjekk på 150 000 kroner får Eco Spark anledning til å presentere seg på den sjette konferansen for ren energi i Boston i år.

Prisen, som deles ut av Den nordeuropeiske fornybarmessen Nerec, ble gitt til det selskapet som i løpet av tolv minutter klarte å overbevise juryen om at deres forretningside har mest potensiale.



Seks kandidater

– Dette hadde jeg aldri trodd. Jeg håpet, men forventet det ikke, sa Lindberg rett etter prisutdelingen.

I går var seks selskaper på Nerec-podiet og presenterte sin forretningside. I dag skulle juryen kåre en vinner.

Resultatet ble to vinnere.

I tillegg til Eco Spark får også IFE-baserte Zed Power anledning til å presentere seg på messen i Boston.

Gasskraft



Zed Power jobber med et gasskraftkonsept med svært høy energieffektivitet og CO2-fangst.

– Dette virker veldig bra. Vi kjenner hverandre ikke fra før, men nå drar vi til Boston sammen, sier forskningsdirektør Bjørg Andresen ved IFE, som sier Zed Power-prosjektet baserer seg på bærekraftig utnyttelse av energiproduksjon.

Hjelper bedrifter

Nerec-prisen ble delt ut av professor William S. Rosenberg ved University of Massachusets.

Rosenberg er sjef for Mass Technology Transfer Center, et program som hjelper nye selskaper i etableringsfasen.

– De andre selskapene som var med i kåringen er ikke tapere, de var bare på et annet stadie. Vi oppfordrer dem til å jobbe videre, sa Rosenberg etter prisutdelingen.



Kandidatene

Dette er de seks selskapene som var med i kåringen:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.