IT

– LCD er fremtiden for mobilskjermer

Det mener LG.

Kommunikator: Sjefen for global kommunikasjon i LG, Ken Hong, sier at det store skiftet fra maskinvare til programvare er i full gang.
Kommunikator: Sjefen for global kommunikasjon i LG, Ken Hong, sier at det store skiftet fra maskinvare til programvare er i full gang. Bilde: ORV
3. mars 2014 - 19:17

BARCELONA: LG har vist at de kan lage avanserte telefoner på høyde med de andre.

Selskapet har på samme måte som sin koreanske storebror Samsung fordelen av å ha mye av komponentproduksjonen innen konsernet.

LG Display lager egne skjermer og LG Chemical tar seg av batteriet.

– Vi var veldig fornøyd med fjoråret, da vi solgte mer enn dobbelt så mange smarttelefoner som året før. G2 var en veldig stor suksess og vi er på god vei til å bygge opp LG som en stor produsent i folks bevissthet. Samtidig er det tøft å få gehør for den innovasjonen vi tilfører. Vi er alene om å markedsføre nye G Flex med bøyd skjerm og ripesikker plast. Det er lettere å få oppmerksomhet om slike ting når flere konkurrenter lanserer dem og det blir konkurranse, sier LGs sjef for global kommunikasjon, Ken Hong, når vi møter ham på World Mobile Congress i Barcelona.

SNIKTITT: LG G2 Mini: LGs mini-telefon har 4,7 tommers skjerm

LCD vil begrave OLED

På tross av at LG nettopp har lansert G Flex, som er selskapets første mobil med OLED-skjerm, har Hong mye større tro på deres egen LCD-teknologi.

– Grunnen til at vi bruker OLED i G Flex er at vi trenger det for å lage en fleksibel bøyd skjerm. Når det gjelder flate skjermer er LCD med vår egen IPS-teknologi helt overlegen. Det er masse utviklingspotensial igjen i denne teknologien og vi mener den har en fantastisk fremtid. IPS kommer til å begrave OLED i mobiltelefoner, sier Hong.

SNIKTITT: Samsung Galaxy S5: Her er vårt førsteinntrykk av Samsung-flaggskipet

Programvare betyr merMindre skjerm: Store skjermer er fint, men ikke for alle. Derfor har LG utviklet en funksjon hvor man kan krympe hele skjermen slik at den passer bedre til små fingre når man skal gjøre enkelte operasjoner.
Programvare betyr merMindre skjerm: Store skjermer er fint, men ikke for alle. Derfor har LG utviklet en funksjon hvor man kan krympe hele skjermen slik at den passer bedre til små fingre når man skal gjøre enkelte operasjoner.

Programvare betyr mer

Han forteller at i årene fremover vil programvare bety mer enn ny maskinvare. LG er i ferd med å ta konsekvensen av dette og flytte utviklingen over på programvare.

Før jobbet 80 prosent av utviklerne på maskinvare og resten på programvare. Det forholdet er i ferd med å endre seg til det motsatte.

– Telefoner blir mer og mer like på maskinvare. Der vi kan skille oss ut er på programvaren. Bare se på Knock On, som vi lanserer her nede. I stedet for å autentisere seg med fingeravtrykk gjør vi det med fire bank på skjermen. Helt uten tastatur og hvor som helst på skjermen. Det er programvareinnovasjon, det, sier han.

LG viser også hvordan de kan krympe skjermbildet på en stor skjerm slik at det passer bedre til små hender. Uten at det går ut over den store skjermen når man vil surfe på nettet, eller har et stort bilde til andre ting.

De viser også hvordan de gjør det Samsung har gjort lenge med Note, med å dele opp skjermen i to vinduer, og de viser hvordan de kan ha en gjestemodus på telefonen som beskytter eierens informasjon.

Folk som synes det hele blir for komplisert kan også sette hele telefonen i enkelmodus.

Les også: Opera Max skal halvere dataforbruket på mobilen

Bedre bilderForenkling: Mange synes moderne smartmobiler er for vanskelige å bruke. LGs nye telefoner kan settes i forenklet modus.
Bedre bilderForenkling: Mange synes moderne smartmobiler er for vanskelige å bruke. LGs nye telefoner kan settes i forenklet modus.

Bedre bilder

En annen programvarenyhet LG viser er at kameraet kan ta to bilder når det er dårlig lys. Et med blits og et nesten i samme øyeblikk uten blits.

Så bruker de programvare for å beregne et bilde med naturlig belysning uten at det ser blitsaktig og kunstig ut.

– Det vi viser nå er bare begynnelsen på masse innovasjon i programvare som vi skal lansere i årene fremover. Det betyr ikke at maskinvareutviklingen vil stoppe opp, langt ifra, men det viser trenden fremover og den sier at programvareutvikling vil få en viktigere rolle.

Les også:

Slik er Sonys nye flaggskip

Si ja til reklame, få gratis mobildata

Slik er Samsungs nye smartklokker  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.