ROMFART

La barna ta romreisen

Tore Stensvold
28. sep. 2006 - 07:48

Det er Norsk romsenter på Skøyen i Oslo som åpner dørene og invitere store og små til - ja - store og må romfartsopplevelser.

Lørdag og søndag blir det spennende og engasjerte foredrag om framtidas romstasjoner og Mars-roboter som øver seg på Svalbard.

Ærefullt besøk

Den kjente amerikanske astronomen, professor Seth Shostak, kommer fra USA for å fortelle om hvordan forskerne lytter etter signaler fra intelligent liv i rommet. Jon Bing ser på forholdet mellom romfart og kultur.

Mellom foredragene venter romfergen og raketter på besøk. Modellene er bygget av romentusiaster i Norsk Astronautisk Forening.

Et stort skritt

Romdagene 2006 er gratis og åpent for alle.

Arrangementet "tjuvstarter" markeringen av at det neste år er 50 år siden romalderen startet for fullt med russernes oppskyting av Sputnik 1 den 4. oktober 1957.

Neste høydepunkt var måneferdene på slutten av 60-tallet og med Neil Armstorongs " .. one small step for man, one giant leap for mankind" - " et lite skritt for mennesket - et stort skritt for menneskeheten" i 1969 da mennesket satte sin fot på månen for første gang.

Program

Les mer om programmet for dagene her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.