IKT

Kremen samles om mobil innovasjon

Finn Halvorsen
18. jan. 2006 - 08:53
Vis mer

Tanken er at det nye selskapet skal skape en kreativitetsarena der eksperter med ulik faglig bakgrunn og kompetanse kan utnytte sin kunnskap på nye måter for å skape innovasjon.

Målet er å øke verdiskapingen gjennom eksport.



Bindeledd

Innovasjoner kan oppstå i skjæringspunktet mellom ulike typer kompetanse, og Movation AS skal være en pådriver og et bindeledd mellom partnerbedriftene.

Gjennom samhandling mellom ulike typer eksperter skal det nye selskapet hjelpe fram tverrfaglige initiativ og sikre gode prosesser og en mer effektiv oppfølging av prosjektene.

Nye ideer og konsepter kan realiseres innenfor partnerbedriftene der dette passer med eksisterende virksomhet eller de kan kommersialiseres i nyetableringer.

Det skal også være et aktivt samspill med offentlige virkemidler og venture-selskaper i forbindelse med finansiering av prosjektene.



Selvstendig selskap

Movation AS etableres som et kommersielt drevet aksjeselskap. Styringsstrukturen er unik. Alle aksjonærer har lik styringsrett, uavhengig av investering.

- Vi har noen veldig spennende firma i Norge innen IKT. Vi tror det finnes uutnyttet kreativitet som vi vil bruke til å skape utvikling og lønnsomhet for alle parter. De syv partnerne dekker forskjellige områder, men vi har felles utfordringer og muligheter. Derfor er det viktig at vi jobber sammen, sier Hans-Christian Haugli, forskningsdirektør i Telenor og styreformann i Movation AS.





Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.