OLJE OG GASS

Kranglet seg til konkurs

300 MILLIONER: TTS Sense og Ability Drilling krangler om rundt 300 millioner kroner. Et beløp som til sist tvang styret i Ability Driling til å melde oppbud.
300 MILLIONER: TTS Sense og Ability Drilling krangler om rundt 300 millioner kroner. Et beløp som til sist tvang styret i Ability Driling til å melde oppbud. Bilde: TTS-Sense
Anders J. Steensen
27. mai 2009 - 12:44

Ability Drillings styre har vurdert at selskapets aktiva ved salg ikke vil kunne dekke passiva. Dette kommer som en følge av at TTS Sense AS (TTS) har misligholdt sine forpliktelser.

TTS har ikke levert rigger i henhold til kontrakt. TTS har heller ikke forestått kontraktsmessige garantiarbeider.



Ikke salgbare

Ability Drilling har forsøkt å selge riggene de har kjøpt, men TTS har ikke kunnet bekrefte at de vil kunne yte service for riggene i framtiden.

Riggene har på dette grunnlag ikke vært salgbare, skriver Ability Drilling i en børsmelding



293,4 millioner

Ability Drillings samlede krav mot TTS for mangelfulle leveringer beløper seg til 293,4 millioner kroner.

Styret og administrasjonen i Ability Drilling vurderer at en rettslig belysning av TTS mislighold i regi av et bostyre, vil gi kreditorer og aksjonærer større mulighet til å få igjen sine verdier enn ved videre drift.



Kunne ikke betale

Påstandene fra Ability Drilling blir på det kraftigste avvist av TTS-Marine AS, som eier TTS-Sense.

De skriver i en pressemelding at alle forsinkelser skyldes forhold som Ability Drilling selv har ansvaret for.

Allerede 20 januar ble det klart at Ability Drilling ikke var i stand til å betale for riggene hadde bestilt hos TTS-Sense.



Ingen forespørsel

Administrerende direktør i TTS- Marine, Johannes D. Neteland skiver i en pressemelding at Ability Drilling ikke har bedt om assistanse i et prosjekt Ability Drilling hadde i Irak.

I samtale med Ability Drillings samarbeidspartner i Irak har TTS-Sense erklært at de vil opprettholde sine kontraktuelle forpliktelser på alle rigger de har levert Ability Drilling.

– TTS-Gruppen har strukket seg så langt som mulig for å finne en løsning for Ability Drilling, men at det forutsatte at Ability Drilling var i stand til å overholde sine forpliktelser overfor TTS-Sense. Dette har de ikke klart, og saken ender derfor opp i retten, skriver Neteland.



Tannstangstyrt

Riggene Ability Drilling har bestilt er tannstangstyrte borerigger til bruk på land.

Disse riggene er i sin helhet utviklet av TTS-Sense. Fordelen er at de er lette å transportere, montere og drive.

Ved at borestrengen føres via en tannstang gjør at det er letter å kontrollere bunntrykket i brønnen, og kontrollere selve boringen og påfølgende kompletteringsarbeid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.