DATATELE

– Kortsiktige kapringsoperasjoner

INN I HIMMELEN: Under det kommende IT-tinget i Tønsberg 18. september er det ventet at ErgoGroup-sjef Terje Mjøs tar fram skryteplansjene som viser vekstutviklingen til selskapet. Han ser ingen uværskyer for bransjen i dette året.
INN I HIMMELEN: Under det kommende IT-tinget i Tønsberg 18. september er det ventet at ErgoGroup-sjef Terje Mjøs tar fram skryteplansjene som viser vekstutviklingen til selskapet. Han ser ingen uværskyer for bransjen i dette året. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
5. sep. 2007 - 07:00

– Kapringsforsøkene har lyktes i noen tilfeller, men heldigvis har vi såpass engasjerte og lojale folk at i de fleste tilfellene har våre medarbeidere sagt nei til slike kollektive kapringsforsøk i jakten på nye medarbeidere. Det er svært uheldig for hele bransjen at det har blitt slike tilstander, sier ErgoGroup-sjef Terje Mjøs.



Utveksling over grensen

Mjøs mener det er kortsiktig tenkt å drive på med slike kollektive headhuntingsoperasjoner.

– Problemet er til syvende og sist at det ikke er nok IT-spesialister her til lands. Vi og andre selskaper må derfor se etter kompetente folk utenlands. For vår egen del drar vi nå veksler på at vi kjøpte opp det svenske IT-selskapet SYSteam. Jeg tror derfor at vi vil sette inn IT-spesialistene på tvers av landegrensene. I IT-bransjen vil det i tiden framover bli betydelig mer outsourcing av delkontrakter, men jeg tror de største miljøene slik som vårt vil klare de fleste oppgavene selv, sier Terje Mjøs.



Ikke nedtur med det første

Sjefen for ErgoGroup, som er Postens IT-selskap, viste under fjorårets IT-ting i Tønsberg en imponerende graf om den fantastiske veksten de har hatt.

Mjøs mener at veksten kommer til å fortsette, og han er ikke like urolig som bransjeorganisasjonen IKT Norge, som hevder at de ser konturene av det som kan være en nedgang for hele bransjen.

– Pilene peker oppover, og vi må derfor ansette folk. Jeg har tidligere sagt at vi vil drive på med oppkjøp av selskaper. Når vi er på kjøperen neste gang, vil jeg ikke kommentere, men det er få ting som tyder på at veksten vil avta med det første. Men før eller siden kommer det nok en justering for hele bransjen. Det må vi alle være klar over, men jeg ser ikke de uværsskyene på himmelen nå, sier Mjøs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.