BYGG

Kleppa-lov for plan og bygning

Joachim Seehusen
21. sep. 2007 - 13:36

Magnhild Meltveit Kleppa har lang fartstid som Sp-politiker både på lokalplanet og riksplanet.

Som byggekspert er hun et ubeskrevet blad. Byggnæringen er spent.

Nøkternt

I en kort pressemelding fra regjeringen heter det:

Som følge av at statsråd Odd Roger Enoksen har ønsket å tre ut av regjeringen, har Kronprinsregenten i statsråd i dag overdratt styret av Olje- og energidepartementet til statsråd Åslaug Haga. Stortingsrepresentant Magnhild Meltveit Kleppa er utnevnt til statsråd og sjef for Kommunal- og regionaldepartementet. Statsråd Odd Roger Enoksen har fått avskjed i nåde.

Haga fører

Ny Plan og Bygningslov blir den første store saken Meltveit Kleppa får i fanget. Det første utkastet til ny lovtekst er allerede klart. Åslaug Haga har lagt en rekke føringer for å øke innsatsen mot byggefeil.

Selv om Meltveit Kleppa har lang politisk fartstid, både som kommunalpolitiker, fylkespolitiker og rikspolitiker, er hun et ubeskrevet blad for byggenæringen. I perioden 1980 til 83 satt hun som nestleder i Byggekomiteen i Hjelmeland kommune, det er alt.

Synd at Haga slutter

– Vi synes det er synd at Åslaug Haga slutter, hun har byggenæringen som sin drømmenæring. Men vi kjenner Meltveit Kleppa som en solid Sp-politiker så vi håper på et godt samarbeid. Vi vil nå snarest be om et møte for å bli kjent med henne og gjøre henne kjent med næringen, sier Sverre Larssen, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Larssen peker på at det er lagt så sterke føringer i arbeidet med ny Plan og bygningslov og videreføring av Byggekostnadsprogrammet at han ikke frykter store endringer i sluttspurten.

Dreven rogalending

Meltveit Kleppa har vært stortingsrepresentant siden 1993 og hun var helse- og sosialminister fra oktober 1997 til mars 2000.

Magnhild Meltveit Kleppa er født 12. november 1948 i Fister i Rogaland.

Hun er utdannet lærer ved lærerhøyskolene i Kristiansand og Stavanger med spesialisering i fagene samfunnsfag, spesialpedagogikk og biologi. Hun arbeidet som lærer til hun ble valgt til Stortinget i 1993.



Les biografien til Kleppa her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.