IT

Kjøper bredbånd til 100 skip

ALLE: John Fredriksens rederi Frontline installerer satellittbasert bredbånd på alle skip.
ALLE: John Fredriksens rederi Frontline installerer satellittbasert bredbånd på alle skip. Bilde: NTB Scanpix
Espen Zachariassen
20. aug. 2010 - 14:42

Ship Equip i Ålesund har signert en avtale med Fredriksen-selskapet Frontline om levering av SEVSAT høyhastighets bredbånd til hele tankskipsflåten.

Avtalen omfatter skip fra Frontline, Golden Ocean og Knightsbridge Tankers, som til sammen kontrollerer over 100 skip, skriver Sunnmørsposten .



Størst

– Dette er den største enkeltkontrakten Ship Equip noen gang har inngått. Den representerer et viktig gjennombrudd for oss overfor shippingmarkedet, det vil si handelsflåten. Vi har levert i mindre målestokk til denne delen av markedet tidligere, men nå åpner muligheten seg til å tre inn på arenaen for alvor, sier adm. dir. Ivar Nesset i Ship Equip.

Siden lanseringen av det satellittbaserte bredbåndssystemet SEVSAT i 2004 har Ship Equip ekspandert til 120 ansatte og vokser fortsatt.



Vokser

De var fra starten en nasjonal leverandør, men har siden vokst til å håndtere alle internasjonale markeder, skriver avisen.

Til nå er det levert mer enn 800 satellittbaserte anlegg.

Ordreboken omfatter ytterligere 200 system, og dermed har Ship Equip solgt over ett tusen system siden starten.

SATELLITT: Front Ardenne er blant tankskipene som får satellittbasert nettforbindelse om bord. Systemet leveres fra Ålesund.



Fast forbindelse

Kontakten mellom Frontline og Ship Equip ble signert tidlig i juni.

Flere Frontline-skip har alt fått installert og tatt i bruk systemet, som gir fast oppkoplet internett og telefonlinjer, inkludert mannskapstelefon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.