KRAFT

– Kjernekraft ett av flere alternativer

Anders J. Steensen
30. okt. 2009 - 15:04
Vis mer

Industrikraft AB og den svenske energigiganten Vattenfall AB har underskrevet en avtale om å utvikle flere alternative CO2-utslippsfrie energikilder for Sverige.

Årsaken er at dagens kjernekraftverk etterhvert må fases ut da de etterhvert når sin tillatte tekniske levetid.

Kjernekraft – industriens alternativ

Å bygge ut nye kjernekraftverk er et av alternativene som skal vurderes, men også fornybare energikilder skal gjennomgås.

Målet er å sikre svensk industri kraft til konkurransedyktige priser slik at industrien forblir i Sverige.

– Vi er innstilt på å få etablert og delta i konkrete prosjekter for ny grunnkraft i Sverige. Naturligvis ser vi på kjernekraft som et alternativ, men kommer også tiil å studere andre muligheter. Gjennom å samarbeide med Vattenfall får vi en sterk samarbeidspartner inn kraftproduksjon, sier Magnus Hall, styreformann i Industrikraft i en pressemelding.

Sikre svensker jobben

– For å trygge velverd og sikre jobbene er den svenske industrien helt avhengig av kraft til konkurransedyktige priser. Derfor er det helt naturlig at vi samarbeider med en kraftprodusent, sier Hall.

Industrikraft og Vattenfall vil nå samarbeide for å finne fram til konkrete prosjekter.

– Fra Vattenfalls side er vi svært glede for å kunne videreutvikle vårt nære samarbeid med svensk industri og sammen utarbeide framtidens energiløsinger med blant annet fornybare energikilder, sier Hans von Uthmann, Direktør i Vattenfall for Sverige og Norden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.