OHM

Julebordet fanger

Dag Yngve Dahle
17. des. 2009 - 15:37
Vis mer

Alfred A. så ut over forsamlingen med akevittøyne. Med malmrøst talte han for undersåttene om "bedre bunnlinje" og "enkelte utfordringer".

- Jeg er politianmeldt, sa Andreas til slipset.

Ribbe og pinnekjøtt smalt ned på bordene. Mens fettinnholdet langsomt steg i gjestenes blod koste Andreas seg med akevitt og konjakk. Han snakket litt med maten.

Han snakket lite med Gammel-Erik og resten av gjengen, men han kunne se at de snakket til ham. Støynivået steg. Matorgien var over og folk rapte ribbefett.

Det var tid for dans.

Det bulgarske danseorkesteret satte i gang med skjeve versjoner av schlägere fra Beatles og Creedence Clearwater Revival. Den kvinnelige vokalisten sang om "Proud Mary" på haltende engelsk og med rullende R-er.

De første begynte å få nok nå. En eldre herre hadde sovnet ved bordet. En noe yngre herre gikk i gulvet midt under "Meet Me In Stockholm".

Andreas lo, men ingen lo med ham. Han var alene. Gammel-Erik og gutta var ikke å se. Han gled langsomt mellom dansegulvets skygger. Han kjente lukten av julebordets billige parfyme og desembernattas svette skjorte. Han så de slitte dressene. Han så de litt for trange kjolene.

Lysene var blodbaner. Bassen var hjerteslag.

Da så han henne. Konsulent Kari var tilbake. Alt forstummet, foruten den dunkende bassen.

Hun sto i utkanten av dansegulvet, med større mage enn sist han så henne. Hun var synlig gravid nå.

Med hans barn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.