INDUSTRI

- Jobber for en løsning

Produksjon av støtfangere hos Plastal på Raufoss.
Produksjon av støtfangere hos Plastal på Raufoss.
Trond Gram
7. mars 2009 - 18:50

Det var 5. mars det ble kjent at den svenskeide bildelprodusenten Plastal var begjært konkurs i Sverige.



Selskapet, med 6000 ansatte verden over, har fabrikk og utviklingsavdeling med rundt 200 arbeidsplasser på Raufoss. Hva som var situasjonen her har vært usikkert.



Ingen kommentar



I to dager har ledelsen ved bildelfabrikken Plastal på Raufoss lagt lokk på all informasjon om den konkurstruede bedriften.



Teknisk Ukeblad har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med den norske fabrikkledelsen, uten å lykkes. Sentralbordet har vært stengt og administrerende direktør Ole Testad har ikke svart på våre henvendelser.



Nå har selskapet sendt ut en kort pressemelding hvor det kommer frem at bedriften i Norge har positivt resultat og at styret arbeider for å redde de 200 arbeidsplassene.



Arbeider med løsning



- Det arbeides med å opprette kontakt med kunder og den Svenske Handelsbanken. Ledelsen ved Plastal AS og fagforeningene samarbeider om å finne løsninger, heter det i pressemeldingen.



Det svenske morselskapet skrev i en melding torsdag formiddag at Plastal har blitt hardt rammet av nedturen i bilindustrien. De to første månedene i 2009 var produksjonsvolumet 40 prosent lavere enn samme periode i fjor.



Globalt omsatte selskapet for 8,5 milliarder svenske kroner i 2007, med et resultat etter skatt på minus 191 millioner kroner. I Norge hadde selskapet en omsetning på 235 millioner kroner samme år og et resultat før skatt på 22 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.