NETTARKIV

Industrinyheter

Truls Tunmo
25. okt. 2007 - 13:11

Sittende suksess



En norsk stol som trener ryggen slår an. På kort tid har oppfinneren solgt nesten 4000 stoler og skaffet seg patent i Europa, USA og Japan. De fleste av oss sitter som en potetsekk. Den norske stolsuksessen Backup tvinger deg til å sitte rett og holder samtidig ryggen din i stadig bevegelse.

– Stolens nederste punkt er en kule, mens bena plasseres på en plate. Det gjør at støttemuskulaturen i ryggen jobber hele tiden mens man sitter. Stolen er faktisk like mye et treningsapparat som en stol, sier Freddy Johnsen, som er oppfinner av stolen Backup.



Skapoppvarming

Rübsamen & Herr GmbH introduserer nå et nytt system for skapoppvarming. SH 220L, SH500L og SH1000L. Alle leveres med vifte, og dette medfører at størrelsen er liten i forhold til varmekapasiteten, henholdsvis på 220 W, 500 W og 1000 W. Innbygningsmål er 140x160x70mm. Viften medfører også en jevn fordeling av varmen i skapet. Innfestning er gjort enkel ved en vinklet festebrakett som gjør det mulig å sette elementet i flere posisjoner. Systemene leveres i 230V 50-60Hz.



Ny serie fotoceller

Den nye fotocelleserien NE2 fra Takex er tatt frem for å kunne løse så mange ulike behov som mulig ved automasjonsindustri. Serien består av fire forskjellige teknikker, S/M, polarisert reflektor, direkteavkjennende og bakgrunnsavblendet. Seriens kjennetegn er lange avkjenningsavstander med stor nøyaktighet og høy grad av fleksibilitet. Kunden kan velge mellom roterbar M12-kontakt eller innstøpt kabel. Fotocellen har to separate utganger, PNP og NPN.





Nøddusjsystemer

Helnor AS har eneagentur på nøddusjsystemet til GIA industri AB. GIA industri AB produserer etter strenge kvalitetskrav og er sertifiserte etter ANSI Z358.1-2004, i tillegg til ISO 9001. De har produsert nøddusjsystemer i Sverige i mer enn ti år.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre


LED-signaler

OEM Automatic AS lanserer nå et nytt produkt fra Auer. N-serien er et varsellys basert på den siste tilgjengelige LED-teknologien som gir et meget kraftig lyssignal. Linsen er spesialutviklet for å gi et godt synlig signal i alle vinkler. Videre benytter Auer SMPS-teknologi slik at enheten dekker et bredt spekter av spenninger.





Rekkeklemmer

Wago lanserer nå en serie rekkeklemmer for tilkobling av alle typer ledere opptill 95 mm 2. Fjærteknologien gjør at bruk av momentverktøy ikke er nødvendig og at man alltid har rett moment både for aluminium- og kobberkabel. Ettertrekking av klemmene er ikke nødvendig fordi fjæra vil følge bevegelsene i lederen.







Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.