INDUSTRI

– Verftsindustrien kan miste kompetanse

SKAL FÅ BESKJED: Statsministeren besøker Rosenberg Verft i dag. Der vil han få klar beskjed om at aktiviteten på sokkelen må økes for at de ansatte skal beholde jobbene sine.
SKAL FÅ BESKJED: Statsministeren besøker Rosenberg Verft i dag. Der vil han få klar beskjed om at aktiviteten på sokkelen må økes for at de ansatte skal beholde jobbene sine. Bilde: OLE KETIL HELGESEN
3. mars 2010 - 13:26
Vis mer

Norsk kompetanse kan forsvinne til utlandet om ikke aktiviteten økes på kontinentalsokkelen, er beskjeden statsminister Jens Stoltenberg (Ap) får når han besøker Rosenberg Verft i Stavanger i dag.

Store utfordringer

Stoltenberg skal blant annet møte de ansatte og få en orientering om verftet. Deretter vil han bli presentert for noen av de største utfordringene Rosenberg og norsk leverandørindustri til offshorevirksomheten står overfor de kommende årene.

Finanskrise og usikkerhet i markedet har ført til lavere aktivitet og avventende holdning fra olje- og gassnæringen i Norge.

Frykter oppsigelser

En kraftig nedgang i antall ordre til leverandørindustrien har forårsaket uro for skipsverftene og den maritime industrien på Vestlandet.

– Er det ikke nok å gjøre, blir det oppsigelser, i verste fall mange oppsigelser. Faller arbeidsplassene bort, forsvinner også kompetansen, er budskapet som skal formidles til statsministeren. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.