INDUSTRI

Tror på LNG

PRESIDENT: Thor Jørgen Guttormsen fra Leif Höegh & Co overtok presidentvervet i Rederiforbundet fra Elisabeth Grieg.
PRESIDENT: Thor Jørgen Guttormsen fra Leif Höegh & Co overtok presidentvervet i Rederiforbundet fra Elisabeth Grieg. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
22. mars 2010 - 08:48

Thor Jørgen Guttormsen fra Leif Höegh & Co ble forrige uke valgt som ny president i Norges Rederiforbund. Han etterfølger Elisabeth Grieg som har jobbet hardt i sine to år lange presidentkarriere for å få opp miljøengasjement i rederikretsene.

Før generalforsamlingen der valgte ble gjennomført, arrangerte Rederiforbundet et åpent seminar om Maritim verdiskaping i et nytt tiår. Fellesnevner var å legge miljølista høyt og ikke krype under, men å hoppe høyt over. Det er det Norge og det norske maritime miljøet er kjent for.



Kvalitet

Den nye presidenten har tro på at Norge fortsatt skal være ledende i verden. Han er opptatt av kvalitetsshipping.

– Vi skal være ledende på å utvikle og ta i bruk ny og mer miljøvennlig teknologi, sier Guttormsen, og kaller det kvalitetsshipping.

Han er opptatt av at den maritime næringen er miljøvennlig i utgangspunktet, men selvsagt har mye å gjøre på området framover.

– Som president i Rederiforbundet vil ha først og fremst jobbe for økt verdiskaping. Vi må sørge for å tilrettelegge for økt verdiskaping for våre medlemmer. Det som er godt for rederiene, er også godt for Norge. Vi bringer inn kunnskap og kapital, vi forbruker ikke ressurser. Vi har klart å være ledene globalt. Det skal vi fortsatt være, sier han.



Gass

Han er overbevist om at flytende naturgass (LNG) er riktig for å gjøre skipsfarten mer miljøvennlig.

– LNG har jeg tro på. LNG gjør oss mindre oljeavhengige. Det forurenser langt mindre, bare halvparten av CO2-utslippene, svært lite NOx, og fjerner helt SOx og partikler. Vi har allerede mye teknologi på området, både motorer og rederier som prøver det ut, sier Guttormsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.