INDUSTRI

Samarbeider om historieskriving

Tore Stensvold
20. jan. 2011 - 11:48

DNV skal lære av historien. Snart er den uavhengige stiftelsen 150 år, men vil se bakover for å se bedre framover.

I den forbindelse har NTNU og Det Norske Veritas (DNV) har inngått samarbeid om et forsknings- og historiebokprosjekt til jubileet i 2014.

Industrihistorie

Temaet for forskningssamarbeidet går rett i hjertet på DNVs arbeid, nemlig utvikling av risikostyring og risikooppfatning i et industrihistorisk perspektiv. DNV skal brukes som eksempel-bedrift.

Ifølge DNV er hensikten med prosjektet først og fremst å dokumentere en spennende norsk teknologi- og industrihistorie. Selskapet vil samtidig bruke historisk forskning som grunnlag for større strategisk forståelse og dermed legge grunnlaget for utvikling av DNV i framtiden, skriver DNV i en pressemelding.

Mer enn bare DNV

– Vi håper også prosjektet appellerer til miljøer utenfor DNV. For til sist er det ikke bare snakk om en bedre beskrivelse av DNVs historie de siste 150 årene, men også norsk maritim- og oljehistorie,” sier konsernsjef Henrik O. Madsen.

125 + 25

Samarbeidet er en videreføring av historieboken "Anchor and Balance" som ble skrevet av Håkon With Andersen og John Peter Collett til DNVs 125-årsjubileum i 1989.

I dag er de begge professorer ved henholdsvis NTNU og Universitetet i Oslo og vil ha en nøkkelrolle i samarbeidet med NTNU.

Doktor og master

DNV spyttre syv av årets 100 forskningsmillioner inn i prosjektet, som blant annet vil finansiere et doktorgradsstipendsamarbeid. Det drypper litt på flere. Prosjektet skal også gi støtte til mastergradsarbeider.

Forsknings- og historiebokprosjektet hører under rammeavtalen som ble inngått mellom NTNU og DNV i 2008 med økonomisk ramme på 50–60 mill kroner. Dette er den største universitetsavtalen DNV noensinne har inngått.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.