INDUSTRI

Proffe tyver stjal 8 tonn

FREKKE: Tyvene brøt opp garasjedøren til fabrikken, rygget en lastebil inn i lokalet og brukte sannsynligvis en av Kabelgranulerings trucker for å laste over åtte tonn kobber.
FREKKE: Tyvene brøt opp garasjedøren til fabrikken, rygget en lastebil inn i lokalet og brukte sannsynligvis en av Kabelgranulerings trucker for å laste over åtte tonn kobber. Bilde: colourbox
Mona Sprenger
5. juni 2007 - 13:36
Vis mer

–De må være noen kalde fisker, sier Sindre Hauen, leder for Kabelgranulering, en av avdelingene til Norsk metallretur Skien. Han oppdaget tyveriet, da han kom på jobb torsdag morgen.

Ryddet etter seg

Tyvene brøt opp garasjedøren til fabrikken, rygget en lastebil inn i lokalet og brukte sannsynligvis en av Kabelgranulerings trucker for å laste over åtte tinn kobber.

– De sopet lokalet. Sannsynligvis for å hindre bildekkspor, mener Hauen.

Verdifullt materiale

Norsk Metallretur på Kjørbekk har Securitas som går sine faste nattlige runder for å sjekke om alt er i orden. For å få jobbet i fred har tyvene slått til mellom vekternes runder. Hauen anslår verdien på materialet til å ligge rundt en kvart million.

– Prisen har ligget høyt de siste to årene.

Få spor

Politiet i Grenland har få spor i saken, forteller Tor Skotaam, leder ved vinningsavsnittet på Grenland politistasjon.

– Jeg har aldri opplevd maken til tyveri, sier Skotaam, som oppfordrer alle som kan sitte på opplysninger om saken til å kontakte Grenland politistasjon.

Han utelukker ikke at tyvene vil selge metallet i utlandet.

– På papiret er det dårlige omsetningsmuligheter for dette materialet i Norge. Det er et smalt marked. Vi holder derfor alle muligheter åpne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.