OLJE OG GASS

Mer offshoretyngde til Hanøytangen

Tore Stensvold
2. sep. 2010 - 10:15
Vis mer

Frydenbø Industri har planer om å flytte til Hanøytangen der Bergen Group er etablert med stor tørrdokk og verksteder på Hanøytangen på Askøy utenfor Bergen. Selskapene er enige om å samarbeide dersom Frydenbø vedtar flytting.

Frydenbø Industri kjøpte i sommer 26 måls tomt ved innkjøringen til Bergen Groups anlegg.

Flytteplaner

Frydenbø Industri vil bygge et kombinert lager/verksted/kontorbygg på Hanøytangen. Det betyr at deler av virksomheten flyttes fra Bergen til det nye anlegget, ifølge Rolf-Erik Berle-Jørgensen, administrerende direktør i Frydenbø Industri.

Bergen Group ønsker selskapet velkommen.

Konsernet har de to siste årene gjennomført investeringer for til sammen 150 millioner kroner på å utvikle Hanøytangen til et av Europas mest effektive og fleksible anlegg for vedlikehold, service og modifikasjonsoppdrag av flytende offshore-installasjoner.

Felles styrking

- Frydenbø Industri AS sin kommende etablering på området vil bidra sterkt til den videre veksten og utviklingen av industriområdet på Hanøytangen, sier konsernsjef Pål Engebretsen i Bergen Group.

Han opplyser at også Bergen Group har planer om å satse mer på aktiviteten rundt tørrdokka og verkstedene.

-Vi har store ambisjoner om å videreutvikle Hanøytangen for offshore-aktiviteter og maritim industri. Blant annet vil flere av Bergen Group sine etablerte virksomheter innen maritim og offshorerelatert reparasjon og vedlikehold i større grad knyttes opp til Hanøytangen, sier Engebretsen i en pressemelding.

Offshoredreining

Frydenbø Industri har i lengre tid vært i dialog med Bergen Group om et mulig samarbeid.

-Vi ser på dem som en dyktig og spennende samarbeidspartner. Da Frydenbø Industri gradvis vil dreie mer av virksomheten mot offshore markedet, håper vi at samarbeidet over tid vil bidra til økt oppdragsmengde, sier Berle-Jørgensen.

Spør ansatte

Frydenbø konsernet er fortsatt i planleggingsfasen og vil i de kommende månedene vurdere omfanget av flyttingen i samråd med de ansatte. Det er grunn til å tro at en flytting tidligst ville kunne gjennomføres primo 2012.

-Et nytt anlegg vil gi mer rasjonell drift og bedre arbeidsmiljø for de ansatte, påpeker han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.