ARKIVNYHETER

Første dag i ny jobb

BYTTER KONTOR: Etter 24 år i aluminiumsdivisjonen av Norsk Hydro, så flytter Svein Richard Brandtzæg i dag inn på det som tidligere var Eivind Reitens kontor. Det viler et tungt ansvar på hans skuldre for å bringe en av landets mest beydningsfulle industrikonserner videre.
BYTTER KONTOR: Etter 24 år i aluminiumsdivisjonen av Norsk Hydro, så flytter Svein Richard Brandtzæg i dag inn på det som tidligere var Eivind Reitens kontor. Det viler et tungt ansvar på hans skuldre for å bringe en av landets mest beydningsfulle industrikonserner videre. Bilde: Ståle Andersen
Anders J. Steensen
29. mars 2009 - 22:30

Karmøymannen Svein Richard Brandtzæg er den første sivilingeniøren etter legendariske Johan B. Holte, som inntar en av landets viktigste posisjoner i industrien som konsernsjef i Norsk Hydro ASA.



Teknologi skal sikre vekst

– Jeg er også like gammel som det Johan B. Holte var da han inntok sjefsstolen i Norsk Hydro, 51 år. Jeg har også ambisjon om at Hydro skal bli større. Vi skal vokse gjennom hele verdikjeden. Med bruk av våre teknologiske fortrinn skal vi bli større, sier Brandtzæg.



Ser mulighetene

Dermed er Reiten-epoken over i Hydro. Brandtzæg skal hoppe etter en av Norges flinkeste industriledere og han er overbevist om at Hydro skal komme styrket ut av en av de verste krisene aluminiumsindustrien noen sinne har møtt. Selskapets sterke finansielle situasjon og teknologiske styrke skal sørge for videre vekst både internasjonalt og i Norge.

– Jeg ser mange muligheter med den finansielle stillingen Hydro har. Med vår kompetanse om markedssituasjon så er det store muligheter for vekst. Jeg er sikker på at vi kommer styrket ut av den finanskrisen vi nå er inne i, sier Svein Richard Brandtzæg.



Les hele intervjuet med den nye Hydrosjefen i Teknisk Ukeblad nummer 13, som utkommer 2. april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.