INDUSTRI

Antall ordrer halvert i fjor

LAKKERING: ABBs lakkeringsroboter lakkerer alt fra biler og fly til iPoder og PCer. Her lakkeres en Audi i Tyskland med ABB's nye IRB 5500 lakkeringsrobot.
LAKKERING: ABBs lakkeringsroboter lakkerer alt fra biler og fly til iPoder og PCer. Her lakkeres en Audi i Tyskland med ABB's nye IRB 5500 lakkeringsrobot. Bilde: ABB
Camilla Aadland
18. feb. 2010 - 10:47

– Fjoråret ble akkurat så utfordrende som vi hadde forventet. Det er fortsatt et stort, globalt behov for investeringer i våre energieffektive kraft- og automasjonsløsninger, men for en periode har finanskrisen bremset investeringslysten vesentlig. Det har vi også fått merke tydelig her i Norge, sier administrerende direktør Rune Finne i en pressemelding.



Ned med 100 millioner

Selskapets driftsinntekter i Norge var på omlag 8,4 milliarder kroner i 2009, en nedgang på cirka 100 millioner kroner fra året før.

Ordreinngangen endte på cirka 5 milliarder kroner, noe som er nesten en halvering fra 2008.



Likevel fornøyd

– Vi har god grunn til å være fornøyd med selskapets samlede resultat i Norge i 2009. Det skyldes i hovedsak en sterk ordrereserve, som ga oss vedvarende høye inntekter gjennom hele året. Men finanskrisen har også rammet deler av virksomheten hardt, noe som har ført til at ABB har vært nødt til å iverksette tiltak for å sikre lønnsom drift også i fremtiden, sier Finne.

ABB leverer produkter og systemer innen kraft- og automasjonsteknologi. Selskapet har over 2000 ansatte i Norge og er en del av den internasjonale ABB-gruppen med rundt 117 000 ansatte i ca. 100 land

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.