INDUSTRI

Hydro går på kostnadssmell

Eivind Reiten fikk en totalkompensasjon på 26,6 millioner kroner i fjor. Likevel tjener han dårlig sammenlignet med ledere i USA, Storbritannia, Nederland og Sveits.
Eivind Reiten fikk en totalkompensasjon på 26,6 millioner kroner i fjor. Likevel tjener han dårlig sammenlignet med ledere i USA, Storbritannia, Nederland og Sveits. Bilde: Scanpix
14. juli 2008 - 09:48




Hydro har nytt godt av høyere aluminiumspriser i andre kvartal, men inntektsøkningen blir spist opp av økte kostnader på en rekke områder, skriver selskapet i en børsmelding mandag.

Dyrere råstoff til aluminiumsproduksjonen, økte fraktkostnader og dyrere petroleumskoks trekker driftsresultatet nedover. Samtidig plages selskapet av lavere markedspris på kraft i Norge.

Kursras

Et drøy kvarter etter at Oslo Børs åpnet mandag morgen, hadde verdien på aksjene i Norsk Hydro rast hele 11 prosent nedover.

Analytikere hadde ventet at det underliggende driftsresultatet i andre kvartal ville bli 2,0-2,1 milliarder kroner, skriver Dn.no

Nå varsler Hydro om et ventet underliggende driftsresultat på 1,6 milliarder kroner for andre kvartal.

Kina-hjelp



I forrige uke steg Hydro-aksjen med 6,5 prosent, blant annet på grunn av at Kina varslet kutt i aluminiumsproduksjonen. Norsk Hydros underliggende driftsresultat for første kvartal var 2,0 milliarder kroner. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.