NATURVITENSKAP

Hva gjør en forsker?

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
9. feb. 2005 - 08:00




Tegnekonkurransen, som Nysgjerrigper og Norsk Romsenter står bak, åpnes offisielt hos Norges forskningsråd den 15. februar.

Forsker Hanne S. Finstad vil fortelle om hvordan det er å være forsker.

Finstad er leder av Forskerfabrikken, og har lang erfaring med å inspirere barn til å drive egen forskning. Hun har blant annet sittet i juryen til Årets Nysgjerrigper, og har skrevet flere bøker om forskning for barn.



– For 15 år siden gjennomførte vi en lignende konkurranse. Vi har lyst til å se om barns oppfatning av forskere har endret seg i løpet av disse årene, sier Marianne Løken, prosjektleder og redaktør for Nysgjerrigper.



Alle barn i målgruppen er velkommen til å delta i konkurransen via nettsidene til nysgjerrigper.no og romsenter.no.



Konkurransereglene er enkle: Tegn en forsker og send tegningen inn til konkurransesidene på Internett. Hver måned stemmer brukerne selv fram de tegningene de liker best. Månedsvinnerne får diplom, t-skjorte og årsabonnement på Nysgjerrigper. Andre- og tredjeplassen premieres med diplom.



Ved konkurransens slutt i november vil en jury med representanter fra arrangørene velge ut den beste tegningen blant alle innsendte bidrag. Premien deles ut under et eget arrangement på Astrofestivalen 2005.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.