MOBIL

HTC lanserer 3D-mobil

HTC Evo 3D gir deg 3D uten briller. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. mars 2011 - 12:01
Vis mer

HTC lanserte tirsdag kveld norsk tid sin første 3D-mobil, Evo 3D. Dette er den tredje mobiltelefonen som lanseres med autostereoskopisk 3D-skjerm. Det vil si at du ikke bruker 3D-briller for å se 3D-bilder på skjermen.

Lanseringen kom ikke som noen overraskelse, da Evo 3Ds eksistens lekket ut før HTC holdt sin lansering på CTIA-messen i Orlando i USA.

Desire 3D?

Og hvorvidt telefonen dukker opp i Norge med det første er ikke godt å si. Evo 3D er nemlig eksklusiv for den amerikanske operatøren Sprint. Det er mer trolig at HTC lanserer en egen versjon av telefonen for Europa, og magefølelsen sier at vi får se HTC Desire 3D lansert om ikke altfor lenge.

To kjerner

Evo 3D er også utstyrt med tokjerneprosessor på 1,2 GHz. Dette blir altså HTCs første telefon med to prosessorer. Det er 1 GB arbeidsminne, og 4 GB lagringsminne.

Telefonen kjører Android 2.3, og har HTCs Sense-menysystem på toppen. Skjermen måler 4,3 tommer, og har 960 x 540 pikslers oppløsning. 

Doble kamera

På baksiden har telefonen to kamera på fem megapiksler. Disse brukes til å ta bilder og video i 3D. Dermed kan du dele 3D-videoer du selv tar opp med andre 3D-mobilbrukere, eller vise videoene på en 3D-TV via HDMI-utgangen.

HDMI-utgangen er for øvrig ikke av den vanlige typen. Her brukes en såkalt HML-tilkobling, som kombinerer USB og HDMI i samme utgang. Dette har blant annet fordelen at TV-en kan forsyne telefonen med strøm.

3D-opptakene gjøres i maks 720p, mens vanlige 2D-opptak kan gjøres i full HD, 1080p.

3D-innhold

Evo 3D har tilgang til YouTube 3D, slik at du kan laste opp og se på andres 3D-videoer. Telefonen har også tilgang til videotjenesten Blockbuster, som lar deg laste ned 3D-video.

Evo 3D har ellers de vanlige teknologiene som super-3G, Wi-fi og GPS. Den støtter også WiMax. Batteriet har en kapasitet på hele 1730 mAh.

Måler den seg med LG Optimus 3D?

Det store spørsmålet er selvsagt hvordan Evo 3D stiller mot LG Optimus 3D. Her har HTC flere forsprang. Skjermen har høyere oppløsning (540 x 960 piksler mot 480 x 800 piksler), mer arbeidsminne (1 GB mot 512 MB), nyere Android-versjon (2.3 mot 2.2), og sterkere batteri for å nevne noe. 

Størrelsesmessig er de to telefonene ganske tilsvarende. De øvrige spesifikasjonene er også ganske like. 

Les mer om Optimus 3D i vår lyntest »

Kilder: Engadget.com, GSMarena.com 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.