MOBIL

Her ser du fremtidens GPS-navigasjon

Da mener vi her og nå, ikke mange år frem i tid.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. mai 2010 - 14:40
Vis mer

Se for deg at du bruker en kombinasjon av telefonens kamera og GPS for å navigere. Dette blir virkelighet i disse dager. I stedet for å se på et kart viser telefonen omgivelsene rundt deg og ruten du skal kjøre i sanntid. Veien du skal følge markeres i kamerabildet, og du slipper dermed situasjoner hvor du er usikker på hvor du egentlig skal kjøre.

Det er i alle fall teorien bak, så det gjenstår å se hvordan det vil fungere i det virkelige liv. Konspetet kalles Augmented Reality.

Slippes løs i dag

Wikitude er selskapet bak en slik løsning, som slippes løs i en prøveversjon i dag. De lar 2000 heldige, USA-baserte Android-telefoneiere laste ned Wikitude Drive. 

Programmet fungerer som et hvilket som helst navigasjonsprogram, ved at du legger inn adressen du vil navigere til. Deretter kan du navigere med et kart på vanlig måte, eller ved å bruke kameraet og få ruten presentert her. Med mindre du monterer noen vanvittige infrarøde lamper i grillen på bilen din er kartnavigasjon å foretrekke om natten.

Som nevnt fungerer løsningen bare i USA, men så snart Wikitude Drive er ute av betaperioden skal det lanseres flere steder.

Sjekk videoen

Se videoen for å få en bedre ide om hvordan løsningen fungerer, eller les mer om Wikitude Drive på Wikitudes nettsider.

Kilde: Wikitude.org

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.