MOBIL

Her er Sony Ericsson Xperia Arc

Lekket til det latterlige - nå er den her.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. jan. 2011 - 09:25
Vis mer

Sony Ericsson Xperia Arc. Du kjenner den som Anzu. Den har vært kjent siden i november, og siden da har den måttet tåle å bli kalt en skuffelse av den russiske mobilguruen Eldar Murtazin.

Nå gjør den sin offisielle debut, og det viser seg at Sony Ericsson har klart å holde en hel del hemmelig. 

Reality Display

Først og fremst skjermen: Den er 4,2 tommer, har støtte for multitouch og er kapasitiv. Sony Ericsson kaller det "Reality Display", terminologi som faller i samme kategori som Apples "Retina Display". 

Skjermen er videre utstyrt med Sonys Bravia Mobile Engine, som skal redusere støy i sanntid, gi bedre skarphet og kan justere fargebalanse og kontrast automatisk. Oppløsningen er 854 x 480 piksler.

Skjermen er laget i glass og skal være ripesikker.

Bakbelyst kamera

Kameraet er også en aldri så liten nyhet. Med 8,1 megapikslers oppløsning og Sonys Exmor R bakbelyste bildesensor. At den er bakbelyst betyr enkelt og greit at den har bedre lyssensitivitet, og at den da tar bedre bilder i lavere belysning, som for eksempel innendørs.

Les mer om Exmor R her og her.

Kameraet tar opp video i HD-oppløsning. Det har autofokus og fotolys.

Standard maskinvare

Utover dette er det ikke så mye å heve øyenbryn over på maskinvaresiden.

Her kjører Sony Ericsson trygt på med Android 2.3 (men den skal kunne oppgraderes til Android 3.0 ifølge GSMarena.com), en 1 GHz Qualcomm-prosessor, Micro-SD-minnekort, 512 MB minne, GPS, super-3G og Wi-fi.

Det følger med minnekort på 8 GB i esken sammen med telefonen.

Det er HDMI-utgang, slik at du kan koble telefonen til TV-en din. Merkelig nok er 3,5 mm lydutgangen plassert på venstre side av telefonen, noe som kan vise seg å være litt upraktisk. 

Design

Ellers er designen ganske så interessant. "Arc" er et engelsk ord for "bue", og baksiden er nettop det - buet. I endene er Xperia Arc 9 millimeter tykk, mens den på midten er 8,7 millimeter. Vekten er 117 gram.

Kommer i første kvartal

Nøyaktig når telefonen kommer i salg i Norge er ikke kjent, men forvent å se den før utgangen av mars. Den blir tilgjengelig i fargene mørk blå og sølv.

Prisen er ikke kjent men vi antar at den blir omtrent den samme som Xperia X10 da den kom i salg, altså nærmere 5000 kroner.

Se videoen under for et inntrykk av designen til Xperia Arc.

Kilde: GSMarena.com, pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.